Zafer Partisi binasına asılan “Yerli ve Milli Escobar” pankartı kaldırıldı

Yayın tarihi: 16 Eylül 2022 Cuma 10:33 am - Güncelleme: 16 Eylül 2022 Cuma 10:33 am

Zafer Partisi‘nin Ankara’da bulunan Genel Merkez binasına asılan “Yerli ve Milli Escobar” yazılı pankart polis tarafından kaldırıldı.

Zafer Partisi Genel Merkezi’ne sabaha karşı 03.30 sularında 5 minibüs, 100’den fazla polisle gelip bina önünde önlem aldı. Ardından genel merkezin önüne yaklaştırılan vinç yardımıyla, üzerinde “Yerli ve Milli Escobar” yazılı pankart, kamu görevlisine hakaret gerekçesiyle, karar tebliğ edilmemesine rağmen söküldü. İlerleyen saatte “Yerli ve Milli Escobar” yazılı başka bir pankart bir kez daha genel merkez binasına asıldı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Savcılık, Zafer Partisi Genel Merkezi’ne asılan “Yerli ve Milli Escobar” pankartının “Kamu görevlisine hakaret” gerekçesiyle polis tarafından toplanmasını istedi. Zafer Partisi Genel Merkezi’ne girerek pankartı indirmeye çalışan polislere Ümit Özdağ tepki gösterdi. Özdağ, “Pankartta kimsenin ismi, yok. Eğer polis ve savcı hakaret diyorsa bu onların yorumudur hakaret suçunu onlar işliyor” dedi.

Polis Zafer Partisi Genel Merkezine girdi! Özdağ’dan sert tepki

Özdağ açıklamasında şunları söyledi:

“Pankartta kimsenin ismi, yok. Eğer polis ve savcı hakaret diyorsa bu onların yorumudur hakaret suçunu onlar işliyor. Mahkeme kararı olmadan ve soyut değil somut şu komu görevlisine hakaret suçu işlendiği için indirilmesi talimatı verildi denmeden bu pankart inmeyecek. Söylesinler kimi anlıyorlar. Biz kimseyi kast etmiyoruz. Orada görülen baş bir Amerikan sinema artistidir. Buradan hareketle bir kamu görevlisi kast ediliyor diyorsa polis ve yargı, hakaret sucunu siz işliyorsunuz.”

Küfürleşme olayında Ümit Özdağ detayları anlattı, Soylu özür dilerken hakaret etti