Gazeteci Timur Soykan’dan Merdan Yanardağ’a destek

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 3:40 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2023 Çarşamba 3:40 pm

Gazeteci Timur Soykan, hukuksuz bir şekilde tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a destek için kitaplarını imzaladı.

TELE1Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “4 Soru 4 Yanıt” programında AKP’li Galip Ensarioğlu’nun sözlerini değerlendirirken yeni bir çözüm süreci hazırlığına dikkat çekmiş ancak sözleri cımbızlanarak yapılan montaj video ile bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Yanardağ başlatılan linç kampanyasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı.

29 gündür Silivri Cezaevi’nde bulunan Yanardağ’ın hukuksuz bir şekilde tutuklanmasına birçok aydından ve gazeteciden tepki geldi. Yanardağ’a ve TELE1’e kurulan kumpasa tepki gösteren gazetecilerden biri de Timur Soykan oldu.

“SEÇİMDEN ÖNCE ANLATTIKLARINI YAŞADI”

TELE1’de Bilge Yurtdagülen’in sunduğu ‘Gerçek Haber Gerçek Ekonomi’ programına konuk olan Gazeteci Timur Soykan, Yanardağ’ın tutukluluğunu eleştirirken, “Merdan ağabey, seçimden önce anlattıklarını yaşadı” dedi.

Soykan programda, Türkiye’de gazeteci olmanın zorluklarından bahsederek, “Gazeteci isen iftiraların karalamaların arkası gelmez” dedi.

Soykan’ın konuşmasının devamı şu şekilde;

“Adliyeler benim gibi, Merdan abi gibi, saatlerce bekleyen gazetecilerle dolu. Ya bakın tehditlerin gerçekten sonu yok. Şimdi böyle bir mücadele veriyorsunuz, ve gerçekten de bu çok özverili. Hakikate sahip çıkma mücadelesi. Merdan abi de yıllardır bunu yaşıyor. Ya şimdi bir gazeteci, gerçekten mesleğine sahip çıkan, onurlu, dürüst kalemleri, bu ülkenin geleneğidir. Merdan abi de onlardan biridir. Ve o da buna sahip çıktı. Ve bu da sahip çıkmanın bedelidir. Yani şu an o montajlanmış video, o video olmasaydı, başka bir şey yapacaklardı. İddianamede de bunu görüyoruz. Yine Merdan abiyi içeri atacaklardı.”

YANARDAĞ’IN KİTAPLARINI İMZALADI

Soykan, program sonrası Merdan Yanardağ’ın odasında Yanardağ’ın kitaplarını imzalayarak destekte bulundu. Merdan Yanardağ’ın bir çok kitabı, Yanardağ’ın sevenlerine ulaştırıldı. Soykan’ın mesajı ise ‘Merdan Yanardağ’a özgürlük’ oldu.

Kılıçdaroğlu TBMM’de Merdan Yanardağ’ı gündeme getirdi