Zafer Aktaş ve Soylu karşı karşıya geldi iddiasına EGM’den açıklama

Yayın tarihi: 11 Kasım 2022 Cuma 11:21 am - Güncelleme: 11 Kasım 2022 Cuma 12:44 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sarallar operasyonuyla ilgili kendisine neden bilgi verilmediği şeklindeki sorusuna İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın “Size her söylediğimizde sızıntı oldu” yanıtını verdiği iddia edildi.

Sarallar grubuna yönelik tutuklamaların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianame kabul edildi. Erdal Acar ve İlyas Saral’ın aralarında bulunduğu 169 sanığın 15 yıldan 79 yıla kadar hapsi istendi. Sanıklar, 6 Şubat’ta hakim karşısına çıkacak. Sarallar’a yönelik düzenlenen operasyonun ayrıntıları gelmeye devam ederken, T24 yazarı Tolga Şardan da dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Daha önce de emniyet ve jandarmayla ilgili çok sayıda haber yapan Gazeteci Tolga Şardan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’a yönelik olarak Sarallar Grubu operasyonuyla ilgili kendisine neden bilgi verilmediğini sorduğunu yazdı. İddiaya göre Soylu’nun eleştirisi üzerine Aktaş, “Size her söylediğimizde sızıntı oldu” yanıtını verdi.

ODA BUZ KESTİ

Şardan’ın yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde:

“Ankara’dan beraberindeki ekibiyle İstanbul’a giden İçişleri Bakanı, İstanbul Emniyeti yönetimiyle bir araya geldi. Görüşmede Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’a yönelik olarak Sarallar Grubu operasyonuyla ilgili kendisine neden bilgi verilmediğini sordu. Soylu’nun eleştirisi üzerine Aktaş, “Size her söylediğimizde sızıntı oldu” yanıtını verdi.

Soylu, Aktaş’ın sözlerine “Sen ne demek istiyorsun?” diye çıkıştı. Ama Aktaş, daha fazla konuşmak yerine susmayı tercih etti.

Yaşanan gerginlikle birlikte Soylu görüşmeyi sonlandırıp dışarı çıkarken Aktaş’la ilgili sert sözleri sarf etti.

Bu arada Aktaş’ın, Soylu’nun Emniyet’teki ekibinde yer alan polis müdürlerinin büyük bölümünden kıdemli olduğunu da ekleyim.

GÖREVDEN ALINMASINI İSTEDİ

İstanbul’da yaşanan olayın Ankara’da yansıması oldu elbette.

Soylu birkaç gün sonra il emniyet müdürleri kararnamesi hazırlayıp Cumhurbaşkanlığı’na gönderdi.

İddiaya göre, kararnamede İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’ın görevden alınması ön görüldü. Yerine ise, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın ismi yazılıydı.

ÖZDAĞ: DOĞRU MU BU?

İddialara ilişkin Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’dan da bir yorum geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nü (EGM) Twitter’dan etiketleyen Özdağ, iddiaları yineleyerek “Doğru mu?” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU’NDAN TEPKİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Ülkeyi getirdikleri hale bakın. Emniyet Müdürü İçişleri Bakanına güvenmeyerek bilgi saklıyor. Tuz koktu tuz, sizi ancak sandık paklar!”

EGM’DEN AÇIKLAMA: İFTİRA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada söz konusu iddialar için “iftira” denildi.