Sarallar cephesinden yeni açıklamalar!

Yayın tarihi: 7 Ekim 2022 Cuma 11:37 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2022 Cumartesi 3:43 pm

‘Sarallar’ operasyonunda suç örgütü lideri olduğu iddia edilen İlyas ‘Alaattin’ Saral’ın avukatı Mustafa Güzeldere basın açıklaması yayınladı. Güzeldere yayınladığı basın açıklamasında soruşturmada örgüt yöneticisi olarak adı geçen Soner Rençber’in İlyas Alaattin Saral’la daha önce tanışmadıklarını ileri sürdü.

Sarallar Operasyonu’nda örgüt lideri olduğu iddia edilen İlyas ‘Alaattin’ Saral’ın avukatı Mustafa Güzeldere, yapılan operasyonlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Güzeldere İlyas Alaattin Saral ile örgüt yöneticisi Soner Rençber’in tanışmadıklarını söyledi. Güzeldere açıklamasında, “2006 yılında emniyette ve yargı organında etkili olan FETÖ elemanları Saral ailesine dair suçu olanı da olmayanı da aynı dosyanın içerisine katarak Sarallar hakkında etkili oldukları basın kuruluşları üzerinden yoğun karalama kampanyası yaparak insanların hafızasında suç örgütü algısı yaratmışlardır” dedi.

“SARALLAR İSİMLİ SUÇ ÖRGÜTÜ YOK”

Müvekkilim İlyas (Alaattin) Saral hakkında görsel, işitsel, yazılı basında ve sosyal medya ortamlarında, ısrarla Sarallar Suç Örgütü’nün lideri olarak söz edilmektedir. Öncelikle belirtilelim ki Sarallar isimli bir suç örgütü yoktur.

Polis operasyonuyla 30 Eylül 2022 tarihinde yakalanan Soner Rençber isimli şahsın Sarallar Suç Örgütü’nün yöneticisi olduğu ileri sürülmektedir. Söz konusu soruşturmada müvekkilim İlyas Alaattin Saral, şüpheli olarak aranmakta olduğundan yapılan bu haberlerle ilgili basın açıklaması yapmak zorunlu olmuştur.

1- Soruşturmada, suç örgütü yöneticisi olarak adı geçen Soner Rençber ile müvekkilimin hayatının hiç bir döneminde, hiç bir tanışıklığı bulunmamaktadır. Müvekkilimin Herhangi bir suç örgütünün lideri olduğu iddiasının yargı kararlarında, hiç bir karşılığının bulunmadığı gerçeği ortadayken, tanımadığı, hiç bir iletişimin olmadığı bir kişiyle aynı örgütü yönetme iddiasının akılla izahı mümkün değildir.

2- 2006 yılında emniyette ve yargı organında etkili olan FETÖ elemanları Saral ailesine dair suçu olanı da olmayanı da aynı dosyanın içerisine katarak Sarallar hakkında etkili oldukları basın kuruluşları üzerinden yoğun karalama kampanyası yaparak insanların hafızasında suç örgütü algısı yaratmışlardır.

3- Yeri gelmişken Soner Rençber’in internet arama motorlarında ağabeyi olarak gösterilen Volkan Rençber ile müvekkilim arasında hayatının hiç bir döneminde hiç bir tanışıklık hiç bir bağlantı bulunmamaktadır.

Sarallar operasyonunda Soner Rençber tutuklandı

“KAMUOYU ETKİ ALTIINA ALINDI”

4- Müvekkilim İlyas Alaattin Saral’ın suç örgütü lideri olarak göstermek için FETÖ laboratuvarlarında yapay raporlar düzenlenerek Sarallar Suç Örgütü icat edilmiştir. Bu raporlara dayanarak düzenlenen iddianamelerle müvekkil hakkında davalar açılmış uzun yıllar tutuklu kalması sağlamıştır. Soruşturma ve davalar sürerken Sarallar Suç Örgütü’nün varlığına dair maksatlı haberler yapılmış asılsız haberlerle kamuoyu etki altına alınmıştır.

5- Şimdide yapılan budur asılsız haberler devam etmektedir müvekkil hakkında yapılan soruşturmaya hiç tanımadığı kişiler dahil edilmekte müvekkilimle hiç bir bağlantısı olmadığı halde bağlantı tesisi için basın organları kullanılmakta kamuoyu etki altına alınmaktadır

6- Müvekkilimi suç örgütü lideri olarak göstermek suretiyle itibarını saygınlığını hedef alan asılsız ve yönlendirici haberleri yapan yayan ve kasıtlı olarak yaptıran şahıslar ve basın organları hakkında hukuki yollara müracaat ettik etmekteyiz.

7- Hiç bir suretle yürütülmekte olan soruşturmanın gizliliğini ihlal veya soruşturmayı etkileme maksadımız olmadığını müvekkilin lekelenme hakkının ve masumiyet karinesinin ihlal edilmesi karşılığında bu açıklamayı yapmak mecburiyetinde kaldığımızı saygıyla kamuoyunun takdirine sunarız.

Sarallar operasyonunda tutuklamaların kaynağı Necati Şaşmaz’ın ifadeleri