Yüzyılın pususu! Bir ülkenin ordusunun iç işbirliği ile içeriden çökertilmesi belgeseli…

Yayın tarihi: 6 Ocak 2024 Cumartesi 8:27 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2024 Cumartesi 8:30 pm

FETÖ’nün Balyoz Kumpası’nı anlatan ‘Sırtlan Pususu’ belgeselinin tanıtımı yayınlandı. Belgeselde TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın yanı sıra; gazeteciler, emekli subaylar ve avukatların röportajları yer alıyor.

Maruzat isimli YouTube kanalı, FETÖ tarafından gerçekleştirilen ‘Balyoz Kumpası’nın anlatıldığı belgeselin tanıtımını yayınladı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın da röportajının yer aldığı belgesel çok yakında yayında olacak.

Belgeselde; Yanardağ’ın yanı sıra gazeteci Barış Terkoğlu, Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Doç. Dr. Nevzat Evrim Önal, Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Emekli J. Kurmay Albay Mustafa Koç, Avukat Hüseyin Ersöz, Avukat Şule Nazlıoğlu Erol, Avukat Yurdakan Yıldız, Emekli Albay Mustafa Önsel ve Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar gibi isimler yer alıyor.

Maruzat’tan belgeselin tanımıyla ilgili yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“2003 yılında 1. Ordu karargahında hükümete karşı bir askeri darbe planladığı iddiaları üzerine açılan Balyoz Davası, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarını ve saygınlığını hedef alan eşi benzeri görülmemiş bir kumpas planıydı. Balyoz Davası, FETÖ’nün, dönemin sözde gazetelerinin, adaletin yerinde yeller estiği mahkeme salonlarının ve yitip giden masum hayatların gölgesinde, Türkiye tarihine hiç kimsenin silemeyeceği bir kara leke olarak kazındı. Sırtlan Pususu çok yakında Maruzat’ta!”

Balyoz kumpasıyla hapse atılan komutan İstihbarat Daire Başkanlığı’na atandı

Kaynak: TELE1