Yusuf Karataş: Yeni bir ‘süreç’ mümkün mü?

Yayın tarihi: 18 Aralık 2020 Cuma 11:36 am - Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 11:39 am

Evrensel gazetesi yazarı Yusuf Karataş, “İktidarın fiili ortağı MHP’nin Lideri Bahçeli’nin ‘HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır’ dediği, İçişleri Bakanı Soylu’nun ‘İspanya Batasuna’ya ne yapmışsa biz onu yapıyoruz’ diyerek kayyum atamalarını savunduğu bir dönemde yeni ‘süreç’ mümkün mü ya da nasıl bir süreç olabilir?” diye sordu.

Yusuf Karataş, “Yeni ‘süreç’ iddiası: İktidar ne istiyor, Kürt burjuvazisi ne bekliyor?” başlıklı yazısında yeni çözüm süreci iddialarını değerlendirdi.

Karataş, “İktidarın fiili ortağı MHP’nin Lideri Bahçeli’nin ‘HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır’ dediği, İçişleri Bakanı Soylu’nun ‘İspanya Batasuna’ya ne yapmışsa biz onu yapıyoruz’ diyerek kayyum atamalarını savunduğu bir dönemde yeni ‘süreç’ mümkün mü ya da nasıl bir süreç olabilir?” hatırlatmasını yaptı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya’nın “Yeni bir çözüm sürecinin kıyısındayız” açıklamasına da değinen Karataş, “Öncelikle Mehmet Kaya’nın açıklamaları, tek adam iktidarının yaşadığı ekonomik kriz ve siyasi sıkışmışlık nedeniyle gündeme getirdiği ‘reform’ların Kürt sermaye çevrelerinde yeni bir beklenti yarattığını gösteriyor. Kaya bu beklentiyi ‘Hem teşvik politikasının hem de Kürt sorununa yaklaşımın değişmesi gerekiyor’ sözleriyle ortaya koyuyor” değerlendirmesinde bulundu.

YAZININ TAMAMI