“Yurttaşlar ‘nakit avans’ için esnafa gidiyor”

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2023 Perşembe 8:37 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2023 Perşembe 8:37 pm

Merkez Bankası’nın nakit avans ve kuyum harcamalarına ilişkin kararının ardından bankaların nakit avansı müşterilerine kapattığı ileri sürüldü. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yurttaşların esnafa giderek kredi kartından nakit ihtiyacını karşılamak istediğini söyledi.

Merkez Bankası’nın bankalardan, kredi kartlarından yapılan nakit avans ve kuyum harcamalarının yüzde 30’u kadar menkul kıymet tesisi talep etti.

Merkez Bankası’nın kararının ardından bankaların, kredi kartlarından nakit avans çekimini durdurduğu iddia edildi. Sosyal medyada birçok yurttaş, bankaların nakit avans seçeneğini açık tutsa da para çekimi yapılmasına izin vermediğini söyledi.

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş da, bugün birçok yurttaşın nakit ihtiyacını karşılamak için esnafa başvurduğunu dile getirdi.Aybaş, şunları dile getirdi:

“Bugün çok ilginç birşey yaşadık.

Müşteriler elinde  kredi kartı ile gelip postan şu kadar çekip bize nakit verirmisiniz, komisyonuda neyse alın demeye başladı. Dikkat ettim birçok esnafa gelen giden olmuş.

Yani müşteri bankadan çekim yapamadığı için Kredi kartıyla, bize gelip bu şekilde para ihtiyacını sağlamaya çalışıyormuş.

Bu durum yasal değil. Sadece bu örnekten çıkarım yaparsak, Durum gerçekten hiç iyiye gitmiyor.

Karşılığı olmayan Alışveriş yapılmadan para vermek zaten kanunen yasak diyoruz.

Cezası çok büyük hiçbir esnaf yapmaz yapmamalı gerçi esnafta parada kalmadı da”

 

Flaş! Kredi kartıyla nakit avans işlemleri durduruldu