Yurt dışına çıkış harçlarına bir zam daha

Yayın tarihi: 3 Ekim 2022 Pazartesi 1:14 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2022 Pazartesi 1:21 pm

TBMM’nin açılmasıyla birlikte AKP, üzerinde çalıştığı ekonomik torba yasa teklifini Meclis’e sunacak. Hazırlanan taslağa göre, yurt dışına çıkış harçlarında artışa gidilmesi planlanıyor.

TBMM, 3 aylık aranın ardından çalışmalarına yeniden başladı. AKP’nin Meclis’e sunacağı torba yasa teklifinde en dikkat çeken maddelerden birisi, yurt dışına çıkış harçları oldu.

MART AYINDA 150 LİRAYA YÜKSELTİLDİ

Geçtiğimiz mart ayında Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile 2021 yılında 50 TL olarak satılan yurt dışına çıkış harcı 150 TL oldu.

300 LİRA OLACAK

Hükümetin hazırladığı torba yasa teklifiyle birlikte, yurt dışına çıkış harcı da 150 TL’den 300 TL’ye yükselecek. Yurt dışı inşaat işlerinde çalışan Türk işçilerin ücret ödemelerinin, gelir vergisinden istisna edilmesi planlanıyor.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARI NEDİR?

Yurt dışı çıkış harcı, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olan ve yurt dışına çıkmak isteyen herkesin ödemesi gereken harç olarak biliniyor.

AKP’nin ‘yurt dışına çıkış harcına zam’ teklifine sosyal medyadan tepki yağdı: ‘Vatandaşı yurda girerken de soyuyorlar, yurtdışına çıkarken de’