Yunanistan’da yangın: Tahliye gemisinden çekilen görüntüler gündem oldu

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2021 Pazar 10:10 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 9:49 am

Sıcaklıkların 38 dereceye vardığı Yunanistan’da cumartesi günü bazı bölgelerde yangın devam etti. Yurttaşlar, yangının etkilediği alanlardan gemilerle tahliye edildi. Tahliye gemisinden çekilen bir görüntü ise yangının boyutunu ortaya koydu.

Yunanistan’da meydana gelen orman yangınlarında 550-600 bin dönüm ormanlık alanın yok olduğu söyleniyor. İlk belirlemelere göre, Attika (Atina yöresi) bölgesinde 100 bin, Mora yarımadasının Olimpiya ve Mani bölgelerinde 100 bin ve Evia adasının kuzeyinde yaklaşık 300 bin dönüm ormanlık alan ile içindeki ev, barınak, çiftlik, işletme ve araç kül oldu.

Özellikle Evia adasının kuzeyindeki sayfiye yerlerini terk eden yüzlerce yangınzede, sahile yanaşan iki feribot tarafından güvenli yerlere sevk edildi.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ HAYATINI KAYBETTİ

Yangın nedeniyle yanan evlerin, araçların ve telef olan hayvanların sayısının “yüzlerce” olması bekleniyor. 38 yaşında bir gönüllü itfaiyeci elektrik direğine çarparak hayatını kaybetti. Yangınlar nedeniyle dört itfaiyeci de solunum sorunları yaşıyor, itfaiyecilerden ikisi yoğun bakımda. Sabahın ilk saatlerinden itibaren yeniden havalanan onlarca yangın söndürme uçağı ve helikopter yer yer aniden çıkan 55 yangını söndürmeye çalıştılar.

Yangının Evia Adası’nın kıyı şeridine yaklaşmasının ardından ada boşaltıldı. Adadakileri anakaraya taşıyan gemiden çekilen görüntüler Yunanistan’da gündem oldu. Stavros Dev tarafından çekilen ve meteo.gr tarafından çekilen görüntülerde insanların gemiden büyük bölümü yanmakta olan adaya baktıkları görülüyor.