Yunanistan’da sel felaketinde can kaybı 16’ya yükseldi

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 2:30 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 2:30 pm

Yunanistan’da Daniel Fırtınası’nın etkisiyle meydana gelen sel felaketinde kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi.

Yunanistan’da geçtiğimiz hafta etkili olan Daniel Fırtınası’nın yol açtığı sel felaketinin ardından arama çalışmaları devam ediyor. Dalgıçlarla yürütülen arama çalışmalarında Volos kenti yakınlarında denizden 1 kişinin cansız bedeninin çıkarıldı. Böylece selde hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi.

Yunanistan’ın orta kesimini vuran sel evlerde, çiftliklerde ve altyapıda büyük hasara yol açtı. Belediye ekipleri hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla selde telef olan on binlerce çiftlik hayvanını itlaf ederken, erişilemeyen bölgelere helikopterle yardım malzemeleri ulaştırıyor. Tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan yaşlılar ise tekneler ve iş makineleriyle güvenli bölgelere götürülüyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Savcılık dün, selden etkilenen bölgelerdeki yetkililerin kamu tarafından finanse edilen sel önleme projelerini zamanında tamamlamadıkları yönündeki iddialar hakkında soruşturma başlatılması talimatını verdi. Suçlamaların arasında “görev ihlali” ve “görev ihlali sonucu adam öldürme”  suçlarının yer aldığı belirtildi.

Hesaplaşma mı? Yunanistan’da 6 Türk öldürüldü!