Hesaplaşma mı? Yunanistan’da 6 Türk öldürüldü!

Yayın tarihi: 12 Eylül 2023 Salı 6:12 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2023 Salı 6:13 pm

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Lutsa kasabasında yaşanan çatışmada 6 Türk öldürüldü. Yunan medyası çatışmanın 43 saniye sürdüğünü söyledi. Öldürülen 6 kişinin Fransız pasaportlu olduğu kaydedildi. Yunan medyası olayın çete hesaplaşması olduğunu iddia etti.

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Lutsa kıyısında Arionos ve Acropoleos sokaklarının kesiştiği ıssız bir bölgedeki çatışmada 5’i sahte Alman plakalı bir otomobilin içinde biri de aracın arkasında olmak üzere toplamda 6 kişi infaz edildi. Aracın arkasındaki kişinin, kapıyı açarak araçtan kaçmaya çalışan araç sürücüsü olduğu iddia edildi.

PUSU İHTİMALİ

Yunanistan devlet televizyonu ERT, polisin saldırının suç grupları arasındaki bir anlaşmazlıkla bağlantılı olabileceğine işaret ettiğini belirtti. Kurbanlardan birinin daha önce ülkeye kaçak giriş yaptığı iddia edildi.

eKathimerini’de konuyla ilgili yer alan haberde, öldürülenlerin silah taşımadığı belirtildi. Araç içinde yapılan aramalarda herhangi bir silaha rastlanmaması, saldırının bir pusu olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Ayrıca Yunan polisi, öldürülenlerin kimliklerinin sahte olduğundan şüpheleniyor. Kurbanların kimliklerini ve sabıka geçmişlerini ortaya çıkaracak parmak izi ve DNA ile kimlik tespiti süreci başladı. İnfazın gerçekleştiği yerde kameraların bulunmaması nedeniyle video materyali bulmak için daha geniş bir alanı tarayan yetkililer, mafyanın vurduğu yere ulaşmadan önce mağdurların ve faillerin izlediği rotayı haritalandırmaya çalışıyor.

Eşini önce bıçakladı sonra çocuklarının gözü önünde öldürdü

BİR ARABA VE MOTOSİKLET ARANIYOR

Çatışma sonrasında polisin olay yerini gösterdiği iddia ettiği videoyu yayınlayan Yunan gazetesi Proto Thema ise hedef alınan aracın sahte Alman plakalı olduğunu bildirdi. Proto Thema, polisin, saldırganlar tarafından kullanıldığı iddia edilen bir araba ve motosikleti aradığını yazdı.

Yunan medyasında yer alan haberlerde, öldürülenlerin “büyük olasılıkla Yunanistan ve Fransa da dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde uyuşturucu ticaretinde faaliyet gösteren bir gruba mensup” olduğu yazıldı.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Eleftherios Venizelos Havalimanı’nda dün gözaltına alınan, ancak ismi açıklanmayan bir Türkün saldırıyla bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor. Dün akşam saat 20.30 sıralarında 31 yaşındaki Türk, üzerinde 4 adet 9 mm’lik fişek ve iki adet sahte AB üyesi ülke kimlik kartıyla yakalandı.

Polis, yakalanan şüphelinin 6 kişinin öldüğü olayla bağlantısının olup olmadığını araştırıyor.