Erdoğan’la görüşecek olan Miçotakis’ten ‘Kariye’ tepkisi: Bu rahatsızlığımızı ileteceğim

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 3:06 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 3:54 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la gelecek hafta Ankara’da görüşmesi beklenen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Kariye’nin cami olarak ibadete açılmasına tepki gösterdi. Miçotakis bunu görüşmede gündeme getireceğini söyledi.

Ankara-Atina hattında gözler gelecek hafta Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in yapacağı Türkiye ziyaretine çevrilmiş durumda. Bugün Yunanistan Cumhurbaşkanı ile görüşen Miçotakis, İstanbul’daki Kariye’nin camiye dönüştürülmesinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. Miçotakis, Pazartesi günü Ankara’ya yapacağı ziyaret sırasında konuyu Erdoğan’a ileteceğini dile getirdi.

‘ORTAK DEĞERLERE SAYGI’ MESAJI

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou da, “Kariye Manastırı’nın camiye dönüştürülmesi olumsuz bir mesaj veriyor; burası bir kültürel miras anıtı. İyi ilişkiler hedeflediğimizde ortak değerlere saygı göstermeliyiz” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türk yetkililer tarafından alınan kararın “UNESCO dünya kültür mirası niteliğini çarpıtarak ve aşağılayarak uluslararası topluma bir meydan okuma teşkil ettiğini” duyurdu.

Yunanistan’a kapıda vize uygulaması nasıl yapılıyor? İşte bilmeniz gerekenler…

Kaynak: HABER MERKEZİ