Yunanistan alev alev! Bin 200 çocuk tahliye edildi

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2023 Salı 11:10 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2023 Salı 11:10 am

Yunanistan’da çıkan orman yangınında yaz kampındaki bin 200 çocuk tahliye edildi. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, yangınların iklim krizinin sonucu olduğunu söyledi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye’de Ege ve Akdeniz bölgelerinden orman yangını haberleri gelirken bu sefer orman yangını haberleri komşu Yunanistan’dan geldi. Başkent Atina’nın 27 kilometre güneydoğusunda bulunan Kuvaras bölgesinde başlayan yangın rüzgarın etkisiyle iki saat içerisinde yerleşim bölgelerinin de bulunduğu 12 kilometrelik alana sıçradı. 100’den fazla kişi güvenli bölgelere götürüldü.

LUTRAKİ’DE DE YANGIN

Atina’nın batısındaki sahil kasabası Lutraki’de de orman yangını çıktı. Yaz kampındaki bin 200 çocuk ve rehabilitasyon merkezinde bulunanlar tahliye edildi. Buradaki söndürme çalışmalarına havadan da destek verildi. Yangınlarda can kaybı veya yaralı ihbarı yapılmadı.

Yunanistan’ın Başbakanı Kiriakos Miçotakis, liderler zirvesi için Brüksel’e giderken, iklim değişikliğine de atfettiği yangınlar hakkında kendisine sürekli brifing verildiğini söyledi. Vatandaşları sivil koruma kurallarına uymaya çağırdı.

Miçotakis, “Bugün, bu yazın gerçekten zorlu ilk günüydü. Devamının geleceği kesin. Şiddetle yaşadığımız iklim krizinin sonuçlarından biri de yangınlar oldu ve olmaya devam edecek” dedi.

Yunanistan’dan Türkiye’ye zeytin dalı! “İlişkilerde iyileşme öngörüyoruz”