“Yunan adalarına gitmeyin” diyen Hande Fırat’tan Miçotakis’le selfie

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2023 Cuma 8:02 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma 8:02 pm

Geçtiğimiz yıl Yunanistan’a gitmeme çağrısı yapan yandaş Hande Fırat, NATO Zirvesi sonrası Yunanistan Başbakanı Miçotakis’le selfie çektirerek paylaştı.

Geçen yıl Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan diplomatik gerilim esnasında “Bu yaz paranızı Yunan adalarında harcamayın” diyen CNN Türk moderatörü ve Hürriyet yazarı yandaş Hande Fırat, bu yıl Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le selfie çekildi.

Selfieyi Instagram’dan ” ‘Selfie çektirmem’ dedi, mutlaka çekeceğiz dedim” notuyla paylaşan Fırat’ın gönderisi, Greek City Times haber sitesinin gözünden kaçmadı.

Gazete, “Türk gazeteci Hande Fırat 2022’de ‘Yunan adalarına gitmeyin’ demişti ama bu yıl Miçotakis’le selfie çekti” başlığıyla fotoğrafı haberleştirdi.

Fırat’ın Yunanistan’la yakınlaşması, dün Erdoğan ve Miçotakis Litvanya’daki NATO zirvesinde görüşüp el sıkışmasının ardından geldi.

Defalarca rest çektiği İsveç’in NATO üyeliğini kabul eden Erdoğan: Onaylayacak merci TBMM

“YUNANLILAR TÜRKLER GELSİN DİYE AĞLIYOR”

2022 yılında iki ülke arasında pek çok gerilim yaşanmıştı. O gerilimlerden biri de adaların silahlandırılması meselesiydi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçak seyahatlerine katılanlardan Hande Fırat da CNN Türk yayınında şunları demişti:

“Sevgili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu adalara gidiyorsunuz. Bakın bunları silahlandırdılar. Türkiye’yle de uğraşıyorlar. Lütfen en azından bu sene paranızı Türkiye’de harcayın, bunlara harcamayın. Şu Türkler adalara gitmesin bakayım. Çok ciddi para bırakıyorlar. Yunanlılar ‘Türkler gelsin’ diye ağlıyorlar”