Defalarca rest çektiği İsveç’in NATO üyeliğini kabul eden Erdoğan: Onaylayacak merci TBMM

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2023 Perşembe 2:00 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2023 Perşembe 2:00 pm

İsveç’in NATO üyeliğine onay veren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsveç’in katılım protokollerini onaylayacak merci Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Şu an işleyen bir süreç vardır. Meclisimiz atılan adımları takip edecek, ülkemizin çıkarları doğrultusunda en doğru kararı verecektir” dedi.

Defalarca ‘terör örgütü üyelerine sahip çıktıkları’ suçlamasıyla NATO üyeliği konusunda İsveç’e resti çeken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi’nde ülkenin üyeliğine onay verdi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg kararı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in katılım protokolünü TBMM’ye en kısa sürede iletme ve TBMM ile onay için yakından çalışma konusunda mutabık kaldığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum” diyerek duyurdu.

Erdoğan’ın bu keskin dönüşü toplumda tepki uyandırdı.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi nedeniyle Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bulunan Erdoğan, yurda dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Daha önce defalarca rest çektiği İsveç’in NATO üyeliğini kabul eden Erdoğan konuya ilişkin şunları söyledi:

“İsveç’in NATO üyeliği konusu malumunuz zirve bağlamında öne çıkarılan hususlardan biri oldu. Bu konudaki ilkeli duruşumuz başından beri bellidir. Politikamızı burada da devam ettirdik.

Zirve hitamında yaptığımız basın toplantısında meseleyi enine boyuna değerlendirdik. Kendilerine ifade ettiğimiz gibi İsveç’in katılım protokollerini onaylayacak merci Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Şu an işleyen bir süreç vardır. Meclisimiz atılan adımları takip edecek, ülkemizin çıkarları doğrultusunda en doğru kararı verecektir.”

Fatih Altaylı’dan İsveç tepkisi! “Ben NATO’ya girmeli yazsaydım ‘katli vaciptir’ derlerdi”