YSK’nın EMEP açıklaması kafaları karıştırdı! EMEP Genel Başkanı TELE1’e konuştu

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 4:55 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 4:58 pm

YSK, EMEP’in ittifaktan çekildiğine yönelik bir açıklama yaptı. YSK’nın açıklaması kafaları karıştırırken, TELE1’e konuşan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, seçimlere Yeşil Sol Parti listesinden gireceklerini ve söz konusu çekilmenin prosedür gereği yapıldığını aktardı. Akdeniz, “İttifaktan ayrılmamız söz konusu değil” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Emek ve Özgürlük İttifakı üyesi Emek Partisi’yle (EMEP) ilgili yaptığı açıklamayla kafaları karıştırdı. YSK açıklamasında EMEP’in ittifaktan çekildiğini duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Emek Partisi Genel Başkanlığı (EMEP) tarafından Kurulumuz Başkanlığına gönderilen yazıda; partilerinin 24 Mart 2023 tarihinde teslim ettiği protokolle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında gireceğini beyan ettiği, ancak parti genel yönetim kurulunun yeni kararı uyarınca anılan seçime Emek ve Özgürlük İttifakı olarak seçime girmekten vazgeçtikleri bildirilmiştir.

TELE1’in ulaştığı EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “Daha önce EMEP olarak, Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında seçime gireceğimizi açıklamıştık. Başvuruyu öyle yaptık. Fakat biz bunu verdik. Şimdi Yeşil Sol Parti’sinden seçime gireceğimiz için başvurumuzu geri çektik. İttifaktan ayrılmamız söz konusu değil”