YSK önünde ‘Demokrasi Nöbeti’! Gözaltına alınan gençler serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 10:38 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 10:23 am

14 Mayıs seçimlerinde şaibe olduğu iddiasının ardından bir grup genç YSK Genel Merkezi’nin önünde oturma eylemi başlattı. Gençler gözaltına alındı. Gençler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Islak imzalı tutanaklar ile Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) paylaştığı verilerin uyuşmadığı iddia edildi. Özellikle Yeşil Sol Parti oylarının MHP’ye kaydırıldığı söylendi. Sosyal medyada şaibe iddiaları büyük tepki topladı. Ankara’da bir grup genç de tepkilerini göstermek için YSK Ankara İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulu önünde “Demokrasi Nöbeti” başlattı. Oturma eylemi yapan gençler gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Demokrasi nöbeti öncesi konuşan İlay Eroğlu şunları dile getirdi:

“YSK’nın açıkça hukuksuzluk yaptığı ve halkın iradesini gasp etmeye çalıştığı ortadadır. Biz iradesi gasp edilen halk ve seçmen olarak bugün burada bir demokrasi nöbeti başlatıyoruz. Tüm Ankara halkını buraya bizimle birlikte demokrasi nöbeti tutmaya davet ederken tüm yurttaşları da kendi illeri önündeki YSK binalarının önünde adalet nöbetlerine başlamalarına davet ediyoruz. Oylarımıza ve irademize sahip çıkacağız aynı hukuksuzluğun bir kez daha kurbanı olmayacağız”

Sosyal medya ayağa kalktı! Kılıçdaroğlu’na ‘YSK’ya git’ çağrısı