Yozgatlı çiftçi 72 dekarlık tarlasına ‘Cumhuriyet 100 yaşında’ yazdı!

Yayın tarihi: 22 Ekim 2023 Pazar 6:46 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2023 Pazar 6:46 pm

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde çiftçilik yapan 61 yaşındaki Erdal Yerken, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünde 72 dekarlık tarlasına “Cumhuriyet 100 yaşında” yazdı. Yerken, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hediye olsun” dedi.

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesindeki Gümüşkavak Mahallesi’nde çiftçilik yapan 61 yaşındaki Erdal Yerden, Cumhuriyet’in 100. yılı sebebiyle farklı bir kutlama yapmak istedi. Yerden, tarlasına traktörün pulluğu ile toprakta iz bırakarak “Cumhuriyet 100 yaşında” yazdı.

Yerden; gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir” sözünü hatırlatarak, kutlama mesajını bu yüzden yazdığını söyledi.

“ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA HEDİYE OLSUN”

Yazıyı yaklaşık 3 saatte yazdığını anlatan Yerden, “Yazıyı severek ve isteyerek yazdım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hediye olsun. Ay yıldızlı bayrağı seven, ‘ben Türk’üm’ diyen herkese hediye ediyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene. Nice 100 yıllara. Cumhuriyet’imiz yaşasın. Yazıyı görenler tebrik ediyor. Teşekkür edenler, yazının çok güzel olduğunu söyleyenler oldu. Telefon ediyorlar, tabii ki insan da seviniyor.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray, Cumhuriyet’in 100. yılı anısına Anıtkabir’i ziyaret etti

Tarkan’dan Atatürk ve Cumhuriyet’in 100. yılı için marş!

Milli sporcu Şahika Ercümen, Cumhuriyet’in 100. yılı için dünya rekoru kırdı