YouTube Shorts için kesenin ağızını açtı

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2021 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2021 Perşembe 1:29 pm

Görünüşe göre platform, Tiktok’la rekabette öne geçmek için Youtube Shorts özelliğine yöneliyor. YouTube, TikTok rakibi Shorts’da video yayınlayan kişilere ödeme yapmak için 100 milyon dolarlık bir fon duyurdu. Fon önümüzdeki aylarda başlayacak ve para önümüzdeki yıl içinde içerik oluşturuculara dağıtılacak. 

YouTube Shorts için küresel iş ortaklığı etkinleştirme direktörü Amy Singer bir blog gönderisinde, “YouTube’da Shorts için uzun vadeli bir para kazanma modeli oluşturma yolculuğumuzun ilk adımı” dedi. “Bu bizim için en önemli önceliktir ve bunu düzeltmemiz biraz zaman alacak. Bunun üzerinde aktif olarak çalışıyoruz ve YouTube Shorts için özel olarak tasarlanmış uzun vadeli bir program geliştirmeye yardımcı olmak için topluluğumuzdan topladığımız geri bildirimleri alacağız. “Fon yalnızca YouTube İş Ortağı Programı’na kayıtlı olanları içermeyecek. Short oluşturan herkes fona katılabilir. Topluluk kurallarına bağlı kaldığınız ve orijinal içerik oluşturduğunuz sürece uygun olacaksınız.” YouTube, “Kısa filmleri en çok etkileşim ve görüntülemeye sahip binlerce içerik oluşturucuya ulaşarak onları katkılarından dolayı ödüllendirecek.”


Shorts, yalnızca Mart ayından beri ABD’deki içerik oluşturuculara sunuldu. Alphabet CEO’su Sundar Pichai geçen ay yaptığı açıklamada, herkesin videoları izleyebileceğini ve Shorts  içeriklerin günde 6,5 milyardan fazla görüntülendiğini söyledi. YouTube, bu fonu en iyi içerik oluşturucuları TikTok ve Snapchat beğenilerinden uzaklaştırmak için kullanıyor olabilir. Hizmet yakında, içerik oluşturucuları diğer YouTube içeriklerini Shorts özelliğine aktarmaları için teşvik edecek. Bu özellik TikTok Duets’e benziyor, ancak kullanıcılar YouTube genelinde çok sayıda videoya erişebilecek. Shorts ekibi ayrıca otomatik altyazılar, Shorts kamera aracılığıyla 60 saniyeye kadar çekim kaydetme, renk düzeltme filtreleri ve telefonunuzun galerisinden klipler ekleme yolu üzerinde çalışıyor.

Turizm Sektörüne TP-Link dopingi