YouTube Music aramalarında önemli değişiklik

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 9:09 am

Birçok kişinin sadece video izlenen bir platform olarak gördüğü YouTube aslında başka bir dünya yarattı. Bu dünyanın parçalarından bir tanesi de müzik oldu. Apple ve Spotify gibi devlerle rekabet eden YouTube neredeyse her ay yeni bir özellik tanıtıyor. Bu seferki özellik arama butonu ile ilgili.

Bazı kullanıcılar YouTube Music üzerinden yaptıkları aramalarda istedikleri sonuçları hemen bulamadığını söylüyordu. Bu durum YouTube geliştiricilerini harekete geçirdi. Oynatma listeleri, albümler, şarkılar ve sanatçılar olarak filtrelenen bölüm yeni bir özellik kazandı.

YouTube Music

Bu uygulamada kitaplık bölümünde yer alan müzikler arasında bile arama yapmak mümkün olacak. Ayrıca YouTube yapay zekası aramalarda çok daha hassas bir sistem kazanıyor. Böylece kullanıcılar istedikleri müziği çok daha hızlı bir şekilde bulabilecek.

 

Kişiselleştirilmiş seçenekler konusundaysa bazı çalışmalar devam ediyor. Kullanıcıların kitaplıkları daha kişisel hale getirilirken aynı zamanda arama butonları bu bölüm ile bağlantılı olma özelliğine kavuşuyor. Küçük bir değişiklik gibi görülen bu yenilik aslında arama yaparken çileden çıkmanızı engelleyebilir.

iOS nihayet YouTube için beklenen özelliği aldı

Gelen son detaylara göre bu yeni güncelleme henüz beta aşamasında. Kullanıcılar tarafından olumlu yanıtlar gelmesi halinde herkese hızlı bir şekilde dağıtım yapılacak. Son olarak arama bölümünde başka kişilere ait oynatma listeleri yer almayacağını söyleyelim.