‘Yol verme’ tartışmasında hakimin aracına saldırdılar

Yayın tarihi: 5 Şubat 2024 Pazartesi 10:42 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi 10:45 pm

Mardin‘de görevli hakim H.Ü. ile trafikte seyir halindeyken yol isteyen 3 kişi arasında tartışma çıktı. Diğer araç sahiplerinin hakimin aracına saldırdığı anlar kameralara yansıdı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde görevli hakim H.Ü., 2 Şubat günü saat 23.05’te, Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı’nda kızını uçağa bindirip otomobiliyle geri döndüğü sırada, iddiaya göre arkasından hızlı bir şekilde seyrederek uzun farlarını yakan otomobildeki 3 kişi arasında yol verme nedeniyle tartışma çıktı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatırken, tartışmanın nasıl meydana geldiğini de açıkladı. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut tarafından yapılan yazılı açıklamada soruşturmanın normal seyrinde devam ettiğini belirterek şöyle denildi:

“Soruşturma dosyası incelendiğinde 02.02.2024 günü gece saat 23.40 sıralarında trafikte yol verme meselesinden başlayan sürtüşme sonrasında maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiği, 47 plakalı araçtaki sürücünün kaza tespit tutanağı düzenlemek için hakim H.Ü.’nün yönetimindeki 34 plakalı aracını durdurmak istediği, gece yarısı olması nedeniyle endişeye kapılan hakimin ise olay yerinden uzaklaşmak istediği, yaşanan kovalamaca sonrasında Hakim H.Ü.’nün aracının birkaç kez yol üzerinde durdurulduğu, 47 plakalı araç sürücüsünün 34 plakalı aracın önüne geçtiği ve 34 plakalı aracın hareket etmesine engel olmak için araç ön kaputunun üzerine çıktığı, bu sırada 34 plakalı aracın hareket ettiği ve şahsın 34 plakalı aracın ön kaputu üzerinde kaldığı, aracın bir müddet bu şekilde trafikte yoluna devam ettiği, yaşanan bu olaya öfkelenen sürücü ve yakınlarının Hakim H.Ü.’nün aracında maddi hasara sebebiyet verdiği ve Hakim H.Ü.’ye karşı hakaret ve tehdit içeren sözler söyledikleri güvenlik kameraları ile sabittir. Şüpheli şahısların kimliklerinin tespiti, araç sürücüsünün ve yakınlarının hakim olarak görev yapan kişiyi öncesinde tanıyıp tanımadıkları, meselenin Hakimin görevinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit amacıyla şüpheli şahısların bir kısmı gözaltına alınmış, ifadeleri sonrasında olayın Hakimin göreviyle ilgili olmadığı, trafikte yaşanan sürtüşmeden meydana geldiği, hakimin kimliğinden habersiz oldukları tespit edilmiş, bu nedenle şüpheliler hakkında tutuklama tedbirine başvurulmamıştır. Şüpheliler hakkında hakaret, tehdit, mala zarar verme suçlarından, hakim H.Ü. hakkında ise karşı tarafın anlatımları istikametinde alkollü araç kullanma ve yaralamaya teşebbüs suçlarından soruşturma başlatılmıştır. Yapılan araştırmada her iki sürücünün de alkolsüz oldukları tespit edilmiştir. Soruşturma normal seyrinde devam etmekte olup, mevcut deliller çerçevesinde gereğine tevessül edilecektir. Herkes kanunlar önünde eşittir ve kimseye bir ayrımcılık yapılmayacaktır.”

Mardin’de kadın cinayeti! Doğum yapan kadın taburcu olduğu gün vahşice katledildi

Kaynak: TELE1