YÖK’te torpil skandalı! YKS sınavı turizmciler istedi diye öne alındı

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2020 Salı 6:22 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2020 Salı 7:16 pm

Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, milyonlarca öğrencini hayatını etkileyecek olan YKS sınavını turizmciler istedi diye AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erkene çektiğini söyledi. Özcan, Erdoğan’ın torunu için TEOG’da, yakınları için de yardımcı doçentlik sistemlerinde değişiklik yapıldığını öne sürdü.

17 yıl boyunca en az 20 kere eğitim sistemini değiştiren Saray iktidarının değişiklik yapma sebeplerine ilişkin bizzat sistemin içerisinden itiraf geldi. Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, YÖK’teki torpil skandalının detaylarını Tele1 Ana Haber Bülteni’nde anlattı.

Koronovirüs tedbirleri kapsamında tarihi ile iki kez oynanıp en son haziranda yapılacağı bildirilen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na milyonu aşkın genç ve ailesi tepkili… Akıllardaki soru ise gençlerimizin hayatı ile oynanan böyle kararların nasıl bu kadar kolay alınabildiği… İşte bu noktada 2007- 2011 yılları arasında YÖK Başkanlığı yapmış olan Yusuf Ziya Özcan’ın yaptığı açıklamalar daha da önem kazanıyor…

YÖK’te torpil skandalı!

Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, koronavirüs salgını sebebi ile aynı yıl içerisinde iki defa değiştirilen sınav tarihlerine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Özcan, 2.5 milyon gencin ve ailelerinin Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın 25-26 Temmuz tarihlerine alınmasını istendiğini ifade etti.

Özcan paylaşımında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın torunu için TEOG’da, yakınları için de özel olarak Yardımcı Doçentlik sistemlerinde değişiklik yaptırdığını öne sürdü.

Özcan, duruma şahit olduğu için bunları yazdığına ilişkin ifadeleri de paylaştı.

ESKİ YÖK BAŞKANI ÖZCAN TORPİL SKANDALINI TELE1’E ANLATTI

Tele1 Ana Haber Bülteni’ne katılan Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, YÖK’te torpil skandalını şöyle anlattı…

 

Eski YÖK Başkanı Özcan: “Erdoğan YKS sınavını turizmciler istedi diye erkene çekti”