Yoganın bel, sırt, omuz ağrısına etkileri!

Yayın tarihi: 30 Mart 2024 Cumartesi 7:02 pm - Güncelleme: 30 Mart 2024 Cumartesi 7:05 pm

Haber: Nilay Göl

Gökçe Pinacho, “Yoganın ağrılar üzerinde nasıl bir etkisi var?” sorusuna yanıt verdi. Pinacho, “Yoganın aslında en elle tutulur, gözle görülür etkisi sanırım sırt, bel, boyun üzerinde” dedi.

Eğitmen yazar Gökçe Pinacho, TELE1‘de ekranlara gelen Sağlık Gündemi programına konuk oldu.

Konca Kumkum’un, “Mevsim geçişlerinde birtakım ağrılar yaşayabiliyoruz. Ve tabii ki uzmanlara hemen gidiyoruz. Tedavilerimizi olurken uzmanlar, ‘hafif sporlar yapabilirsiniz, yürüyebilirsiniz, egzersizler yapabilirsiniz, yoga ya da plates yapabilirsiniz’ diyor. Ben şunu öğrenmek istiyorum; yoganın ağrılar üzerinde nasıl bir etkisi var?” sorusuna yanıt veren Pinacho, şunları söyledi:

“Yoganın sırt, bel, boyun, omuz ağrıları üstünde çok büyük bir etkisi var. Hatta benim yogaya başlamamın daha doğrusu başlayıp devam etmemin nedeni bu. Benim kendimi bildim bileli bir şey sıkıntım vardı, hep böyle ne kadar uzun süre ayakta kalsam belim ağrırdı, masa başı çalıştığım için omuzlarım ve boynum hep ağrırdı. Bir de ben strese girdiğim zaman hep bunu boynumda ve omuzlarımda hissederim. Onun da sürekli bir etkisi vardı. Ve kundalini yogaya başladıktan sonra 2-3 derste inanılmaz bir şekilde hem duruşum düzeldi, sırtım güçlendi çünkü. Hem de bu ağrılarım azalmaya başladı. Bunu ben gözlemledim. Yoganın aslında en elle tutulur, gözle görülür etkisi sanırım sırt, bel, boyun üzerinde. Bunu ciddi anlamda görebiliyoruz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ