Tartışmaların odağındaki ÇEDES Projesi kapsamında bir okulda düzenlenen Filistin etkinliğinde çocukların üzerine kefen örtüldü.

‘Manevi danışman’ adı altında okullara imam ve vaiz görevlendirilmesinin önünü açan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) projesi kapsamında bir skandala daha imza atıldı.

HEM KEFEN HEM ASKER KIYAFETİ

Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine göre, . İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Küçükköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Filistin’e destek temasıyla düzenlenen etkinliğe onlarca öğrenci katılırken yapılan tiyatro gösterisinde 5 öğrenci yere yatırılarak üzerleri beyaz kefenle örtüldü. Küçük kız çocuklarının başlarının kapatıldığı törende erkek öğrencilerden bazılarına da asker kıyafeti giydirildi.

Filistin etkinlikleri bununla da sınırlı değil. Okul sınırlarını da aşan etkinliklere bir örnek Tokat Niksar Ulucan Ortaokulu’nda yaşandı. Öğrenciler okul dışında bir yerde İsrail’i boykot ve Filistin’e destek için stant açtı.

VAAZ DİNLEMEYE GÖTÜRÜLDÜLER

Bitlis Mutki’de ise camiye götürülen öğrencilerin hocadan vaaz dinledikleri ortaya çıktı.

DİN KÜLTÜRÜ DERSİNE ÖZEL DERSLİK

Samsun Tekkeköy’de de ÇEDES kapsamında daha önce olmayan bir uygulama gerçekleştirildi. Gölceğiz Cumhuriyet İlkokulunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, şube müdürleri ve ÇEDES ilçe koordinatörünün katılımıyla Din Kültür ve Ahlak Bilgisi dersliği açıldı. Herhangi bir ders için yapılmayan uygulama din dersi için uygulanmış oldu.

Gazeteci Sinan Tartanoğlu iktidarın ÇEDES planını anlattı: Altından tarikatlar çıkıyor