Gazeteci Sinan Tartanoğlu iktidarın ÇEDES planını anlattı: Altından tarikatlar çıkıyor

Yayın tarihi: 24 Nisan 2024 Çarşamba 3:27 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2024 Çarşamba 3:27 pm

Haber: Ceren Ural

Gazeteci Sinan Tartanoğlu’nun iktidarın tepkilerin odağındaki ÇEDES planını anlattı.

‘Manevi danışman’ adı altında okullara imam ve vaiz görevlendirilmesinin önünü açan ÇEDES projesi kapsamında büyük skandalların yaşanmasına neden olmuştu. ÇEDES kapsamında okullara gönderilen danışmanlar çocuklara maket bıçak verip maket hayvan kestirmiş, Menemen ayaklanmasına katılan Esad Erbili’nin mezarına götürmüş, okula maket mezar kurulup ağıt yaktırılmıştı. Gazeteci Sinan Tartanoğlu daha birçok skandalın yaşandığı ÇEDES projesi ile ilgili çarpıcı detayları TELE1’e anlattı.

Bir ÇEDES skandalı daha! Çocuğun eline bıçak verip maket hayvanı kestirdiler

HEDEF 43 MİLYON KİŞİ

Tartanoğlu “Şekerleşmenin risk olarak görülmesinin altında şu var. Geleneksel değerleri gelecek nesillere aktarılmasında olumsuz etkisi var deniyor. Stratejik planın bütününe baktığımızda rakamlar var. Gençlik çalışmalarıyla ulaşılacak kişi sayısı 2028 sonunda 7 milyondan 43 milyona varacak deniyor. Diyanet 2028’in sonuna kadar 43 milyon kişiye temas etmeyi planlıyor. Yani diyanet sekülerleşmeyi kendi stratejik planına ulaşmakta bir engel olarak görüyor.” dedi.

Çocukları ÇEDES’le Menemen ayaklanmasına katılanların mezarına götürdüler

“ALTINDAN TARİKAT VE CEMAATLER ÇIKIYOR”

ÇEDES hakkında da konuşan Tartanoğlu ” Aslında at başı olarak kullanılacak özne burada gençlik. ÇEDES’te gençlik koordinatörleri var. Gençlik merkezleri var. Gönüllü gençlerle öğrencilerin temasını Diyanet kuruyor. Bir 10 yıl öncesine kadar ifade edilene göre tırnak içinde verdiğimizde abiler ablalar bu öğrencilere yardım ediyorlar. Sohbet halkaları oluşturuyorlar. Aslında her bir din görevlisini gençlerle ve öğrencilerle birbirine bağlayıp kendi Diyanet İşleri Başkanları’nın kendi kuruluş kanununda sahih dinin toplumda yayılması sağlamak diye bir görev tanımı vardır. Bunu yayabilmek. ÇEDES bunun bir parçası. Aslında gençler üzerinden toplumun en ince kılcal damarlarına kadar yayılması gibi bir proje bu. Bilal Erdoğan ile yapılacak toplantıyı düzenleyen Türkiye Gençlik STK’ları platformu. TÜGVA bu toplantının üyesi. İHH var TÜRGEV var. Ensar’ın gençlik kolu üye. Aslında Diyanet İşleri Başkanı gençlerle toplantı yapamaz mı yapar. Cumhurbaşkanının oğlu programda yer alamaz mı alır ama buradaki büyük çatı gençlerle etkinliğin yapılması ve biraz bu gençlerin kim olduğunu eşelemeye başladığımızda orada başka cemaatleri tarikatları görüyoruz. ”

 

Kaynak: HABER MERKEZİ