TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, ‘Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi’nde düzenlenen söyleşide, ‘Ankara–Washington Hattında Son Durumu’ değerlendirdi, kitaplarını imzaladı. Gazeteci Nursun Erel’in moderatörlüğünü yaptığı ‘Çay Sohbetleri’ adlı söyleşide konuşan Polat, Türk-ABD ilişkilerinin AKP Yönetiminde geldiği son noktayı anlattı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin sunuş konuşmasında, Polat gazetecilik mesleğinin her alanında başarılar göstermiş bir meslektaşımız. Radyoculuk, muhabirlik ve televizyonculuğun yanı sıra, Beyaz Saray’a akredite olmuş, uluslararası özel deneyimi olan sayılı gazetecilerden biridir. 17 kitabı Türk basınında çok yankı getirdi’ şeklinde konuştu.

“AKP VE YAHUDİ LOBİSİ”

24 Saat Gazetesi’nin haberine göre, Polat, ‘Bir gazetecinin en önemli görevi gizli kalmış bilgileri ortaya çıkartmaktır. Bu nedenle hikaye değil gerçekleri anlatıyorum. AK Parti yönetiminin İsrail ve Yahudi lobisi ile ilgili faaliyetleriyle içerideki söylemleri çok farklı’ dedi.

Yılmaz Polat ABD ile kritik ilişkiyi anlattı: Erdoğan’ı sinagogdan aradılar

Polat, dış işlerinde yaşanan tepeden atamaların itibar düşüklüğüne sebep olduğunu belirtti, ‘İtibardan tasarruf olmaz deniyor fakat itibarımız düşüyor. Benim Amerika’da bulunduğum 40 yıllık dönemin başlarında itibarımız üst düzeydeydi. Kariyer dışı ve devlet tecrübesi olmayan bir kişi özel atamayla Washington’a geldi. Türkiye’nin tanıtımı değil AK Parti’nin tanıtımıyla görevlendirildi. Kendisinin akredite oluşu bile bir restoranda gerçekleşti’ şeklinde konuştu.

“KENDİLERİNİ YERLİ VE MİLLİ OLARAK TANITANLARIN ABD’DE İLK MÜRACAAT ETTİKLERİ ADRES YAHUDİ LOBİSİ”

Yılmaz Polat, ‘ (1915 olaylarının ABD Başkanı Biden tarafından ‘Ermeni Soykırımı’ ( genocide-jenosit) olarak tanınmasının bu dönem siyasetinin en büyük yüz karası’ olduğunu anlattı.
Polat, ‘kendilerini yerli ve milli olarak tanıtanların saraydan verilen talimatla ilk müracaat ettikleri adres Yahudi lobisi olmuştur. Bu dönemde söz konusu kişi Cumhurbaşkanından aldığı talimatla, New York’taki en önemli sinagogun meşhur Hahamına giderek özel bir görüşme gerçekleştirmiştir’ diye devam etti.

‘Dışarıda bunlar olurken ülke içinde tamamen farklı politikalar ve söylemler sürdürülüyor’ dedi.

Nursun Erel Erdoğan’ın bahsettiği, “Büyük Ortadoğu Projesinin Eş Başkanlığı” meselesini hatırlatarak, “Ne geldiyse başımıza, ondan sonra gelmedi mi? Mesela milyonlarca göçmen?” diye sordu.
‘Ilımlı İslam ve Büyük Ortadoğu projesinden bahseden Polat , ‘Ilımlı İslam Projesiyle Türkiye’yi, Atatürkçü laik cumhuriyetten uzaklaştırarak Ortadoğu ülkeleri için ‘model’ bir ülke yapılmak istendiğini’ anlattı,uzantılarından birinin bugün ABD’de Pensilvanya’da yaşadığını’ hatırlattı.

Yılmaz Polat, ‘ Ülkeyi yöneten biri bir başka ülkede vergi mükellefi oluyorsa burada bir sorun vardır. Mülteci meselesi güvenliği tehdit ediyor. Bugünkü iktidarın gelmiş olduğu süreç bu. Türkiye’nin ulusal güvenliği tehlikede. Beka sorunu var’ dedi.

Söyleşiyi çok sayıda Gazeteci, diplomat ve ABD Ankara Büyükelçiliği Basın Bürosu yetkilileri izledi. Yılmaz Polat daha sonra 17’nci kitabı ‘Sinagogda Diplomasi’yi imzaladı.