Yılmaz Polat ABD ile kritik ilişkiyi anlattı: Erdoğan’ı sinagogdan aradılar

Yayın tarihi: 21 Nisan 2024 Pazar 1:39 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2024 Pazar 1:39 pm

Haber: Özlem Aktürk

TELE1 Washington temsilcisi Yılmaz Polat Türkiye’nin İsrail ve ABD ilişkileri konusunda kritik değerlendirmeler yaptı. Yılmaz Polat ABD’de bir Yahudi lobisinin büyükelçilik aracılığıyla Erdoğan yönetimine teklifte bulunduğunu ve büyükelçinin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teklifi sinagogdan yaptığı telefon görüşmesinde söylediğini iddia etti.

Ticaret Bakanlığı’nın 9 Nisan’da 54 üründe İsrail ile ticaret kısıtlaması kararı almasının ardından başlayan tartışma sürüyor. Gazeteci Yılmaz Polat TELE1’e yaptığı açıklamada ABD’de bir Yahudi lobisinin büyükelçi aracılığıyla AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ve Büyükelçi’nin Erdoğan’ı New York’ta bulunan bir sinagogdan aradığını söyledi.

“BİDEN’A VE KONGREYE ULAŞMAK İSTİYORSAN YOLU İSRAİL’DEN GEÇİYOR”

Yılmaz Polat açıklamasında şunları kaydetti:

Birkaç hafta önce yazdığım kitabımda bahsettim. Sinagogda diplomasi. Erdoğan’ın talimatıyla o dönem büyükelçi olan Murat Mercan ABD’deki en etkili Yahudi lobisiyle bir görüşme yaptı. Bu görüşmede bu Hampton denilen New York’ta çok önemli bir Sinagog vardır. Bu Sinagog çok etkilidir. Dünyanın en zenginlerinin bulunduğu bir bölgede etkilidir. Daha sonra Ankara’ya da geldi. Erdoğan ile de güzel fotoğraflar verdiler. Murat Mercan’a söylenen çok önemli bir şey var. Mercan’a haham, çok enteresan aynen şöyle diyor sen buraya geldin ama burada AKP yönetimsizin ABD’de finansa Biden yönetimine kongreye ulaşmak istiyorsan bunun yolu İsrail’den geçer diyor. Bu İsrail gazeteleri tarafından da yayınlandı. Sonra ofisime çıkalım diyor çıkıyorlar ve haham Murat Mercan’a şunu söylüyor. Daha inandırıcı olması için buradan Erdoğan’ı arayın kendisiyle görüşme yapın. Hahamın ofisinden Murat Mercan Ankara’yı Erdoğan’ı arıyor.  Söylüyor o da sesini duyunca onaylanmış oluyor.

HAHAM’IN DİĞER İSTEĞİ

Hahamın daha önemli bir isteği var. Eğer bu kadar samimiyseniz ozaman İsrail Cumhurbaşkanı yeni seçildi Erdoğan arasın tebrik etsin ve Erdoğan Hertzog’u arıyor ve tebrik ediyor.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ