Yıldırım’dan yeni açıklama: Oğlum Venezuela’ya biraz da meraktan gitti

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 5:07 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 6:30 pm

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Oğlum Venezuela’yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez aralık ayında ziyaret etti” dediği belirtildi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in uyuşturucu suçlamasıyla gündemde olan Erkam Yıldırım’la ilgili babası Binali Yıldırım’dan yeni açıklama geldi.

Cüneyt Özdemir, Binali Yıldırım’ın kendisine oğlunun Venezuella’yı “biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye” gittiğini ve hayır işi yaptığını anlattığını aktardı. Yıldırım’la telefonla konuştuğunu aktaran Özdemir, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“Biraz önce Sn Binali Yıldırım telefonla aradı ve oğlu ile ilgili Venezuella gezisine dair yanlış bir algı oluşturulduğunu belirtti. Oğlunun Venezuella’yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez Aralık ayında ziyaret ettiğini söyledi.

Heyetten ayrı gayrı Resmi olarak geziye katıldığını kendi imkanlarıyla Covid ile mücadelede kullanılacak malzeme götürdüğünü (başka ülkelere ziyarete gittiğinde de götürüyormuş) ayrıca çeşitli hayır işlerinde de bulunduğunu belirtti.

Venezuella’daki hayır işlerini ise prensip olarak (genelde) söylemeyi uygun görmedikleri için açıklamasında özellikle belirtmediğini ve diğer açıklamalarla herhangi bir çelişki olmadığını da ekledi. Bir gazeteci olarak bana yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyorum.”

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal paylaşım sitesi YouTube’dan yayınladığı video serisinin yedincisinde Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’la ilgili şu iddialarda bulunmuştu:

“Kokain, önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. En son 4 ton 900 kilo geçen sene 9 Haziran’da yakalandı. Daha sonra yeni bir güzergâh çalışması. ABD’de uyuşturucuyla mücadele çok güçlü ve baskın karakter. Orada sistemi döndüremeyeceklerini anlayınca 800 kilometre Venezuela ile sınırları var. Kolombiya’dan oradan geçirmek çok kolay, yeni adres. Venezuela’da sıfır kontrol. Buraya döneceğiz bir de bize gelen kokainler diyorsunuz ya. Avrupa’da kokainin fiyatı çok ucuz, 45 bin eurolarda kilosu. Türkiye’de çok pahalı, esas pahalı olan yer Orta Doğu.

Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergâh kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Evet kim gitti? Eski başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım bey. Bu senenin başında ocak ayında gitti 4 gün kaldı, şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var oradan kuru yük gemileri direk Türkiye’ye gelebiliyor ama konteyner gemileri Dominik üzerinde durma yapıp o şekilde devam edebiliyor. Yani esas gelen kokainler Dominik üzerinde de çok yakalanmaya başlayacak. Yeni güzergâh burası.”

Binali Yıldırım, ilk açıklamasında iddiaları reddetmiş, “İddialar kesinlikle iftiradır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek tümüyle hakarettir, tümüyle reddediyoruz” demişti. Yıldırım, oğlunun Covid’le mücadele kapsamında test kiti, maske dağıtmaya gittiğini söylemişti.

TIKLAYIN – “Uyuşturucu ticareti” iddialarına Yıldırım’dan yanıt: Oğlum test kiti götürdü

TIKLAYIN – Sedat Peker dizisinin 7’nci videosunda mekan değişti… İşte Sedat Peker’in son videosundaki iddialar