Yiğit Özşener Atatürk makyajı için İran yolunu tuttu

Yayın tarihi: 29 Ocak 2024 Pazartesi 11:33 am - Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi 11:33 am

Rol aldığı “Zaferin Rengi” filminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ hayat veren oyuncu Yiğit Özşener, Atatürk makyajı için İran’a gitti.

Oyuncu Yiğit Özşener, “Zaferin Rengi” adlı filmde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıracak.

16 Şubat’ta vizyone girecek film, 1918 – 1923 arasında yaşanan gerçek olaylara dayanan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyüyen milli mücadeleye destek için İstanbul’da oluşan yapılanma ve mücadeleyi spor üzerinden farklı bir anlatımla izleyiciye sunacak.

ÖZŞENER MAKYAJ İÇİN İRAN’A GİTTİ

Habertürk’te yer alan habere göre, Özşener’in makyajını İran asıllı, ünlü özel efekt makyaj tasarımcısı Babak Eskandari uyguladı. Heykeltıraşlık tekniğiyle kalıp çıkarma, silikon ve protez parçalarla kalıbı oluşturma, boyama, aksesuarların hazırlanması gibi süreçleri kapsayan makyajın hazırlık aşaması 6 hafta sürerken, makyajın sanatçıya uygulama işlemi ise beş saatte tamamlandı.

Ödüllü uluslararası projelerde de yer alan Babak Eskandari; “Atatürk makyajının hazırlık sürecinde ciddi bir araştırma yaptığını, Atatürk’ün özellikle güçlü karakterinden, iradesinden ve giyimine verdiği özenden etkilendiğini; bu güçlü karakteri yansıtacak ifadeyi doğru bir biçimde aktarabilmek için büyük çaba sarf ettiğini ve Yiğit Özşener’le uyumla çalıştıklarını belirtirken, Özşener’in sabrından, disiplininden ve şevkinden çok etkilendiğini” söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi Ankara’ya geldi

Kaybedenler Kulübü’nün başrolleri yıllar sonra yeni projede bir arada

Kaynak: TELE1