Yetkin: CHP’den 15 vekil çıkaran DEVA’lı ‘Ticaret böyle’ yapılır dedi

Yayın tarihi: 4 Haziran 2023 Pazar 3:05 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2023 Pazar 3:05 pm


CHP; DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'ye toplamda 38 vekil verdi. Bu partilerin oy oranlarının yüzde 5'e bile ulaşmadığı söylendi.


Gazeteci Murat Yetkin, Fox TV'de bir DEVA Partili yetkilinin "Ticaret böyle yapılır" dediğini ileri sürdü. Yetkin, yüzde yarım tahmin edilen oyla 15 milletvekili aldıklarını söyledi.


“YÜZDE YARIMLA 15 MİLLETVEKİLİ”

Yetkin, DEVA Partili yetkilinin yorumunu şöyle aktardı:

"Bu Millet İttifakı çok güzel bir geniş tabandı. Ama neticede CHP'nin de İyi Parti'nin de işine yaramadı. Sadece diğer asla verdikleri destek oranının çok üstünde vekil kazanan partilere yaradı. Bugün bir DEVA yetkilisi 'Ticaret böyle yapılır' dedi. Sonuçta yüzde yarım tahmin edilen oyla 15 milletvekili alıyorsunuz.


" />

Anketlerde yüzde 1 gözükürken seçim sürecinde gözükmeyen DEVA Partisi CHP listelerinden 15 milletvekili çıkardı. Gazeteci Murat Yetkin, bir DEVA Partisi yetkilisinin vekillikler için, “Ticaret böyle yapılır” dediğini iddia etti.

CHP; DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti’ye toplamda 38 vekil verdi. Bu partilerin oy oranlarının yüzde 5’e bile ulaşmadığı söylendi.

Gazeteci Murat Yetkin, Fox TV’de bir DEVA Partili yetkilinin “Ticaret böyle yapılır” dediğini ileri sürdü. Yetkin, yüzde yarım tahmin edilen oyla 15 milletvekili aldıklarını söyledi.

“YÜZDE YARIMLA 15 MİLLETVEKİLİ”

Yetkin, DEVA Partili yetkilinin yorumunu şöyle aktardı:

“Bu Millet İttifakı çok güzel bir geniş tabandı. Ama neticede CHP’nin de İyi Parti’nin de işine yaramadı. Sadece diğer asla verdikleri destek oranının çok üstünde vekil kazanan partilere yaradı. Bugün bir DEVA yetkilisi ‘Ticaret böyle yapılır’ dedi. Sonuçta yüzde yarım tahmin edilen oyla 15 milletvekili alıyorsunuz.

 

Kılıçdaroğlu’ndan Millet İttifakı’ndaki parti liderlerine telefon