Yeşilçam’ın sevilen oyuncusundan hayranlarına çağrı! “Dualarınızı bekliyorum”

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 1:26 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 1:26 pm

Yeşilçam sinemasının sevilen oyuncularından Itır Esen, gireceği bir ameliyat öncesinde hayranlarından dua istedi.

‘Aile Şerefi’, ‘Gülen Gözler’, ‘Aşk-ı Memnu’ gibi filmlerde rol alan, Yeşilçam’ın sevilen oyuncusu Itır Esen, bugün önemli bir ameliyata gireceğini açıkladı.

Sosyal medyada Esen’in ameliyat olacağını duyuran Murat Özen, “Canım Itır Esen yarın (bugün) çok önemli bir ameliyata giriyor. Sabah hastanede kan ihtiyacı olabilir. Itır Esen için 0 rh pozitif kan lazım” dedi.

“DUALARINIZI BEKLİYORUM”

66 yaşındaki Yeşilçam oyuncusu Esen de Özen’in paylaşımına “Dualarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim kardeşim” sözleriyle yanıt verdi.

ITIR ESEN KİMDİR?

Itır Esen 17 Aralık 1956’da İstanbul’da doğdu. Oyunculuk ve modellik yapan Itır Esen, seslendirme sanatçısı Hayri Esen’in kızıdır. Fotomodellik yaptığı dönemde Milliyet gazetesinin ek dergisinin kapağında bir fotoğrafı yayımlanmıştır. Aşk-ı Memnu adlı dizide oynaması için yeni yüzler aranırken kendisine ‘Bihter’ rolü teklif edilmiştir. Halit Refiğ, Itır Esen’i görür görmez kendisine Bihter’in üvey kızı ‘Nihal’ karakterini uygun görmüştür. 1975 yılında TRT’de yayınlanan 6 bölümlük dizi ile bir anda tanınmıştır. Sinemayı bırakmış ve ünlü sinemacı Yavuz Turgul’la evlenmiştir. Bu evlilikten iki çocuğu olmuştur. Torunu kendisiyle aynı adı taşımaktadır. 2001’de yine TRT’de yayınlanan ve başrolünü Zuhal Olcay’ın oynadığı Yeditepe İstanbul adlı dizi ile Türk sinemasına 23 sene sonra geri dönmüştür. 2007 yılında Hülya Koçyiğit’in başrol oynadığı “Aşk Eski Bir Yalan” dizisinin senaristliğini üstlenmiştir. 2015’ten beri Beşiktaş JK Divan Kurulu üyesidir.

Yeşilçam’ın unutulmaz isimleri Türkan Şoray ve Ediz Hun dans etti