Yeşil Sol Parti milletvekili Özgül Saki hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 19 Haziran 2023 Pazartesi 12:59 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi 12:59 pm

Onur Yürüyüşü’ne izin vermeyen polisler için ‘Adeta bir işgalci kuvvet gibi Taksim’in her tarafını işgal etti’ diyen Yeşil Sol Parti Milletvekili Özgül Saki hakkında Emniyet suç duyurusunda bulundu.

Yeşil Sol Parti Milletvekili Özgül Saki’nin Onur Yürüyüşü’ne izin vermeyen polisler için kullandığı “Polis, adeta bir işgalci kuvvet gibi Taksim’in her tarafını işgal etti” sözlerine ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü suç duyurusunda bulundu.

EGM’den yapılan açıklamada, “Türk milletinin huzur ve güvenliği için 7 gün 24 saat görev yapan, başta terör örgütleri olmak üzere suç ve suçluyla mücadeleyi aralıksız sürdüren Türk Polis Teşkilatı’na yönelik ‘işgalci’ hakaretinin asla kabul edilemeyeceği” belirtildi.

Açıklamada “İstanbul’da yasa dışı gösteri yapmak isteyen gruba izin vermeyen polislerimize işgalci diyen Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında sürpriz görüşme

NE OLMUŞTU?

9. Trans Onur Yürüyüşü, dün polisin engellerine rağmen gerçekleşmişti. Yürüyüş öncesi valilikten resmi yasak kararı olmamasına rağmen tüm Taksim’i abluka altına alan polis, ara sokaklarda toplanan LGBTİ+’ları gözaltına almıştı.

Yeni İstanbul Valisi Davut Gül, günler öncesinden Trans Onur Yürüyüşü ve LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü hedef alarak Twitter’dan “aile” vurgulu mesaj yayımlamıştı.

Yeşil Sol Partili Özgül Saki, “Bugün Taksim’de yapılması gereken trans onur yürüyüşü, herkesin gördüğü gibi polisin adeta bir işgalci kuvvet gibi Taksim’in her tarafını işgal etmesi nedeniyle Taksim’de yapılamadı. Polis şiddeti gecikmedi. Gördüğünüz gibi arkadaşlarımızı işkence altında gözaltına aldılar. Bu mücadele trans onur yürüyüşü, LGBTİ’lerin mücadelesi sadece onların mücadelesi değil, her birimizin mücadelesi” demişti.

Milyonların gözleri bu toplantıda! Asgari ücret tespit toplantısından sonuç çıkmadı

İYİ Parti’de üst düzey bir istifa daha!