Yerel seçimin sonuçlarından sonra Devlet Bahçeli sessizliğini bozdu

Yayın tarihi: 1 Nisan 2024 Pazartesi 1:38 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2024 Pazartesi 1:38 pm

Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçimler sonrası ilk açıklamasını yaptı.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi yıllar sonra seçimi 1’inci parti olarak bitirerek büyük bir zafer kazandı. Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise seçim gecesi büründüğü sessizliğini bozarak, seçim sonuçları hakkında değerlendirmeler yaptı.

Bahçeli açıklamasında “Aziz milletimizin sandık vasıtasıyla verdiği mesaj mühimdir. MHP bu demokratik mesajı almış, seçim sonuçlarının değerlendirmesini yapmak üzere kolları sıvamıştır 31 Mart seçimleri, Türk demokrasi hayatının yüksek bir standarda ulaştığını, bu konuda dünyaya örnek teşkil ettiğini adeta belgelemiştir. Aziz milletimizin sandık vasıtasıyla verdiği mesaj mühimdir.” dedi.

Seren Serengil’den Sinan Akçıl’ın seçim paylaşımına tepki: Ne dönek adamsın

MHP Genel Başkanı Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

Milletimiz yerel seçimler kanalıyla bilhassa sosyal ve ekonomik sıkıntılarını paylaşmış, önümüzdeki sürecin gündem konusunu tayin etmiştir. Egemenlik milletindir, yetki milletindir, siyasi istikrarı ekonomik istikrar ve gelişmişlikle perçinlemek hepimizin ortak sorumluluğudur. 31 Mart seçim sonuçlarını kim nasıl yorumlarsa yorumlasın, Milliyetçi Hareket Partisi müessir bir başarı elde etmiştir. Televizyon ekranlarından maksatlı ve marazi iddialarda bulunan sözde uzman ve yorumcular ile muhalif tetikçiler yine hüsrana uğrayacaklardır. Bu nedenle karamsarlığa ve ümitsizliğe mahal yoktur, mücadelemiz ve millete hizmet azmimiz şevkle ve hız kesmeden sürecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı daha çok çalışacak, milletle daha çok hemhal olacak, cesameti yaygınlaşan sorunların çözümüyle birlikte yerel yönetimlerdeki mevzi kayıplar da mutlaka telafi edilecektir. İnanıyorum ki, 31 Mart seçimlerine katılan her siyasi parti kendi payına düşen hisseyi alacak, lazım gelen dersleri mutlaka çıkaracaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın değerli adaylarına oy veren aziz vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Çok yoğun bir kampanya dönemine imza atan, gece gündüz çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti’ye gönül vermiş kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

Özgür Özel gözleri dolarak konuştu

Kaynak: TELE1