Yerel seçim yaklaşırken ajanslardan ard arda muhalefet belediyelerini hedef alan haberler

Yayın tarihi: 8 Aralık 2023 Cuma 5:06 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 5:06 pm

AA; “İBB’nin Üsküdar’da bitiremediği projelere vatandaşların tepkisi sürüyor” başlıklı haberiyle CHP’li İBB’yi, DHA ise “Yer altı çarşısı her yağmurda su altı çarşısına dönüyor” başlıklı haberiyle de TKP’den seçilen Tunceli Belediyesi’ni hedef aldı.

Türkiye’de Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerin gündemdeki ağırlığını giderek arttırırken haber ajansları ard arda muhalefet partilerinin yönettiği belediyeleri hedef alan haberler yayınladı.

Anadolu Ajansı(AA), CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun başkan olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) hakkında, “İBB’nin Üsküdar’da bitiremediği projelere vatandaşların tepkisi sürüyor” başlıklı bir haber yayınladı.

Haberde, Salacak Sahili’nde yapılan inşaat çalışmaları nedeniyle İstanbul’un simgelerinden Kız Kulesi’nin görünmediği öne sürülürken yürüyüş yapan bir yurttaşın ağzından da inşaat çalışmaları nedeniyle İBB’den şikayetçi olunan bir demeç aktarıldı.

İmamoğlu’ndan Akşener’e yanıt: Üstüme alınmadım

KAYYUM BAŞKANIN RESTORE ETTİĞİ ÇARŞI ÜZERİNDEN TKP’Lİ BELEDİYE HEDEF ALINDI

Demirören Haber Ajansı(DHA) ise “Yer altı çarşısı her yağmurda su altı çarşısına dönüyor” başlıklı haberinde 1995’te inşa edilen ve 2018 yılında dönemin Tunceli Valisi ve Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Tuncay Sonel tarafından restore edilen yer altı çarşısının her yağmurda su bastığını ve esnafın TKP’den seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu’nun başkan olduğu Tunceli Belediyesi’nden şikayetçi olduğu yönünde demeçlere yer verdi.

DHA’nın haberinde esnafın Tunceli Belediyesi’ne yağmurda yaşanan sorunlar nedeniyle başvurduğu fakat Tunceli Belediyesi’nin önceki dönem belediye yönetiminin yaptığı restorasyonda tabana serilen izolasyon malzemesi nedeniyle nerelerden su aktığının tespit edilemediği, çözümün tümüyle yer altı çarşısını yıkıp yeniden inşa etmek olduğu fakat bunun için de yeterli bütçelerinin olmadığı yanıtını verdiği bilgisine yer verildi.

Maçoğlu’ndan adaylık iddialarına yanıt: Valla ben de bilmiyorum

Kaynak: TELE1