İmamoğlu’ndan Akşener’e yanıt: Üstüme alınmadım

Yayın tarihi: 8 Aralık 2023 Cuma 12:04 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 12:39 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBMM Grup Toplantısında büyükşehir belediyelerini hedef alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yanıt verdi. İmamoğlu, “İstanbul adı geçti mi? Ben üstüme alınmadım. Belki Akşener başka bir şeyi kastetmiştir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kariyer ve İstihdam Zirvesi’nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile bir araya gelmesiyle ilgili “Görüş alışverişinde bulunduk. Olağanüstü bir şeymiş gibi algılanmasına üzüldüm. Ben İBB Başkanıyım. Parti kurumsalı ve kurumsal ahlakım gereği, bu tip görüşmeleri hep Genel Başkanımla istişare ederiz, eskiden de öyleydi. İnce ile görüşmemiz doğal, bundan sonraki görüşmeler de mümkün. Doğal bir görüşme” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, “Görüşmede adaylık konusu konuşuldu mu?” sorusuna ise “Hiç öyle bir konu geçmedi” yanıtı verdi.

AKŞENER’E YANIT

İmamoğlu’na, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in TBMM grup toplantısında kullandığı “Özellikle büyük şehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil” ifadesi de soruldu.

İmamoğlu bu soruya ise, “İstanbul adı geçti mi? Ben üstüme alınmadım. Belki Akşener başka bir şeyi kastetmiştir. Genelleme yaparak bir tespitte bulunduğunu düşünüyorum. Hiç üstüme alınmadım. Çünkü biz Sayın Akşener’le çok önemli metro hatlarını beraber açtık, inşallah daha da açarız. Gururlu bir 5 yıl yaşatttık. Hiç üstüme alınmadım. Akşener’in bizi kastettiğini düşünmüyorum” sözleriyle yanıt verdi.

GİK KARARI

İYİ Parti’nin ‘işbirliğine ret’ kararı da sorulan İmamoğlu, “GİK tabii ki önemli bir kurul karara hepimiz saygı duyarız. Ama toplumsal tabanı duymak bağlamında tekrar görüşmek de mümkündür” ifadelerini kullandı.

BÜLENT KERİMOĞLU SORUSUNA SERT YANIT

İmamoğlu, İBB Başkanlığı için aday adaylığını duyuran Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile ilgili soruya ise “Daha gerçek sorulara cevap verelim” cevabını verdi.

Akşener ‘başarısız’ dediği ulaşımı böyle övmüştü

Kaynak: TELE1