Erzurum provokasyonunda 15 gözaltı!

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 11:46 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 6:17 pm

AKP milletvekili adayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erzurum’da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik saldırıda gözaltılar olduğunu açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP’den milletvekili adayı olduğu Şanlıurfa’da A Haber’e konuk oldu. Bozdağ, Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na yönelik taşlı hakkında konuştu.

Bozdağ, “Esnaf ziyareti olan bir şey mitinge dönüşürse bir zaafiyet oluşabilir. Ona göre tedbir alınır” dedi. İmamoğlu, saldırı günü yaptığı açıklamada Erzurum Valisi Memiş’in 5 bin polis görevlendirdiğini söylediğini fakat alanda görülmediğini söylemişti.

Bozdağ, taşlı saldırı hakkında da gözaltılar olduğunu açıkladı. Bozdağ, kamera kayıtlarının incelemesinin devam ettiğini belirterek gözaltıların devam edeceğini söyleyen Bozdağ, şunları dile getirdi:

“Olaylar hakkında üzüntümü ifade etmek isterim. Demokratik bir rekabetin devam etmesi bizim arzumuzdur. Ona gölge düşürecek hiçbir olayı temenni etmeyiz. Yaralanan hemşehrilerime geçmiş olsun.

Olayla ilgili hemen akabinde adli tahkikat başlatıldı. Sorumlu olduğu değerlendirilen kişiler hakkında gözaltı kararları verilmiş durumda.

Kaset kayıtlarınn çözümü yapılıyor. Hukuk işleyecektir. Şu anda gözaltında olanlar var, daha da devam ediyor.

Sayın İmamoğlu’nun vali ile konuşması da üzücü bir hadisedir. Hakaret yok ama üslubunda sıkıntı var. Halbuki medeni insanlar gibi konuşabiliriz. Taş atma olayı nasıl yanlışa İmamoğlu’nun bu tutuma da yanlıştır.

ÜÇ KİŞİ ARANIYOR

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, dün yaşanan olaylarla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında 16 kişiyi tespit etti. Polisin düzenlediği operasyonlarda şüphelilerden 15’i gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, diğer 3 kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEDE

15 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, Palandöken ilçesindeki Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi’nde sağlık raporu alndıktan sonra iki minibüsle, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi

 

AKP’li Başkan kışkırttı ! MHP’lilerle birlikte Hüda Par görünümlü Hizbullah teröristlerinden İmamoğlu’na taşlı saldırı