Yeniden Refah’tan toplu istifa iddialarına yalanlama: Mal bulmuş mağribi gibi rozet taksınlar

Yayın tarihi: 28 Mart 2024 Perşembe 12:05 am - Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 12:10 am

Yeniden Refah Partisi (YRP), Ankara il ve ilçe başkanlarının da aralarında olduğu 23 kişinin AKP’ye katıldığı iddialarını yalanladı. YRP’den yapılan açıklamada AKP’ye katıldığı söylenen kişilerin uzun süre önce partiyle ilişiği kesildiği belirtildi. YRP Ankara İl Başkanı Mustafa Yanılmaz’da istifa haberlerinin ardından yayınladığı videoda, “Kifayetsiz siyasetçilerin yapmaya çalıştıkları kurgudan ibarettir. Mal bulmuş mağribi gibi rozet taksınlar” ifadelerini kullandı.

Yerel seçime sayılı günler kala yandaş medya Cumhur İttifakı’nın eski ortağı Yeniden Refah Partisi’nin Ankara il ve ilçe başkanlarının da aralarında olduğu 23 kişinin istifa ederek AKP’ye katıldığı haberlerini servis etti. Yandaş medyanın bu haberinden sonra YRP yazılı bir açıklama yayınlayarak iddiaları yalanladı.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan: MHP’yi geride bıraktık

“PARTİMİZLE İLİŞİĞİ KESİLMİŞ ŞAHISLAR”

YRP’den yapılan yazılı açıklamada partiden istifa edip AKP’ye katıldığı belirtilen isimlerin çok daha önceden partiden ayrıldıkları belirtilerek, “Seçime sayılı saatler kala Yeniden Refah Partimize yönelik algı operasyonları bir süredir olduğu gibi ardı ardına yoğunluğunu artırarak devam etmektedir. Bir kısım malum medyada çıkan haberlerde belirtildiğinin aksine Ankara İl Yönetimimiz istifa etmemiştir. Bahsi geçen kişiler uzun süre önce partimizle ilişiği kesilmiş ve partimizde görevi bulunmayan birtakım şahıslardan oluşmaktadır” ifadeleri kullanıldı. YRP’den yapılan açıklamanın devamında ise AKP iktidarı ekonomik kriz üzerinden eleştirilerek “Bizleri algı operasyonlarıyla aşağı çekme derdinde olanlara tavsiyemiz emeklilerin, esnafın, öğrencinin ve ağır ekonomik koşullar altında yaşayan milletimizin derdiyle ilgilenmeleri ve siyonist İsrail zulmü altında soykırıma maruz kalan Gazzeli kardeşlerimizin derdine derman olmasıdır” ifadelerine yer verildi.

“MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ DEVAM ETSİNLER”

Söz konusu istifa haberlerinin ardından YRP Ankara İl Başkanı Mustafa Yanılmaz bir video yayınladı. Yanılmaz yayınladığı videoda, “Bizler şu anda Beypazarı’ndaki seçim çalışmalarının ardından Güdül’e gidiyoruz. Ben Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanı Mustafa Yanılmaz ve benimle birlikte Ankara İl Teşkilatı’nda çalışan kardeşlerim hep birlikte Yeniden bir Erbakan’la çalışmaya gayret eden kardeşler topluluğuyuz.  Yeniden Refaf Partisi’nin ve Fatih Erbakan’ın yanındayız. Bizimle ilgili yapılan açıklamalar manipülatif söylemler üzerine kurulmuştur. Kifayetsiz siyasetçilerin yapmaya çalıştıkları kurgudan ibarettir. Onlar mal bulmuş mağribi gibi birilerine rozet takmaya devam etsinler” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ