Yeniden Refah’tan Metin Külünk hamlesi

Yayın tarihi: 8 Şubat 2024 Perşembe 3:40 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2024 Perşembe 3:40 pm

Yeniden Refah Partisi’nin İBB Başkan adaylığı için Metin Külünk’e teklif götürdüğü öne sürüldü. Külünk teklifi ‘nazikçe reddettiğini’ açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı ve AKP MKYK üyesi Mehmet Kasım Gülpınar’ın istifa ederek Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasını yankıları sürerken, benzer bir hamlenin İstanbul’da yaşandığı ortaya çıktı.

İddiaya göre Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için eski AKP Milletvekili Metin Külünk’e teklif götürdü.

‘NEZAKETLE OLMAYACAĞINI İFADE ETTİK’

Teklifi Odatv’ye doğrulayan Külünk “Bu süreçte Yeniden Refah Partisi’nin nazik İBB adaylık teklifine karşılık kendilerine teşekkür ederek, yine aynı nezaketle olmayacağımızı ifade ettik” dedi.

Külünk şu ifadeleri kullandı: “23 Kasım 2023 tarihinde, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurumuzu yaptık. Önce aday adaylığımızı, sonrasında ise projelerimizi beyan eden basına açık iki özel toplantı gerçekleştirdik. Aday adaylık kararımızda Türkiye’nin içine girdiği son kulvarda karşılaşılacak muhtemel engel ve zorlukları görerek, insanımıza karşı bir sorumluluk bilinci ile hareket ettik.

Durumumuz bugün görünenden farklı bir neticeye işaret etti. Olabilir, takdirdir. Bu süreçte Yeniden Refah Partisi’nin nazik İBB adaylık teklifini kendilerine teşekkür ederek yine aynı nezaketle olmayacağımızı ifade ettik. Türkiye’yi içine çekmeye çalışan karadeliğin farkında olarak, seçim sürecini takip edeceğim ve Türkiye’nin ihtiyacı olan toplumsal barışı adalet üzere inşa etme yolunda çalışmaya devam edeceğiz.”

Külünk, AKP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş ancak aday Murat Kurum seçilmişti.

 

Kaynak: TELE1