AKP-YRP gerilimi büyüyor! Belediyeye asılan ‘yolsuzluk’ pankartı alelacele kaldırıldı

Yayın tarihi: 21 Mart 2024 Perşembe 1:39 pm - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 4:28 pm

Genel seçimlerde Cumhur İttifakı’na katılan ancak yerel seçimler öncesinde iktidar ile yollarını ayıran Yeniden Refah Partisi, Elazığ’da AKP’li belediyenin önüne “Ahlak Yoksa Yolsuzluk Vardır” ifadesinin yer aldığı bir pankart astı. Pankart, sahur vakti belediyenin zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen Yeniden Refah Partisi, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Cumhur İttifakı ile yollarını ayırdı.

POLEMİK SAHAYA YANSIDI

Yeniden Refah Partisi (YRP) lideri Fatih Erbakan ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki gerilim seçim öncesinde iyice tavan yaptı. İkili arasındaki polemik, yerel siyasete de yansıdı.  Yeniden Refah Partisi adayı Faruk Septioğlu, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin önüne “Ahlak Yoksa Yolsuzluk Vardır” yazılı pankart astı. Söz konusu pankart, belediyenin zabıta ekipleri tarafından sahur vaktinde kaldırıldı.

YRP’DEN TEPKİ

Yaşanan olaya tepki gösteren YRP Elazığ Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı avukat Erhun Karakuş, şunları söyledi:

– Geçen hafta AKP’nin miting yapmış olduğu alanda miting yapma talebimiz engellendi. Bugün ise daha farklı bir skandalla karşı karşıyayız. İl Gençlik Kolları teşkilatımız tarafından dün gece şehrin dört bir tarafına asılan pankartlarımızın bir kısmı sahur vakti Elazığ Belediyesi zabıta ekipleri tarafından toplandı.

“SAHUR VAKTİ HUNHARCA SÖKTÜLER”

– Sökülen pankartımızın hemen 2 metre yanında başka bir partiye ait bir pankart var. Ona dokunulmadan, Faruk Septioğlu’na ait pankartlar hunharca sökülerek toplatıldı.

“KREDİ ÇEKECEK HALE GELMİŞSİNİZ”

– Neden korkuyorsunuz? Masanızdaki anketler mi sizi korkutuyor, güçlü bir şekilde seçim gününe ilerleyişimiz mi sizi korkutuyor? Belediyenin elektrik faturasını dahi ödeyemediği için kredi çekecek hale gelmişsiniz. Belediyenin borcunun kaç lira olduğunu açıklayamıyorsunuz çünkü borcun ne kadar olduğunu siz dahi bilmiyorsunuz.

“ŞEHRİN AYARLARIYLA OYNAMAYIN”

– Belediye yetkililerine sesleniyorum: Derhal afişlerimizi topladığınız alanlara geri asın, şehrin ayarlarıyla kesinlikle oynamayın, demokrasiye ikinci bir darbeyi vurmayın.

Yeniden Refah Partisi, AKP, Fatih Erbakan, Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk, yerel seçim, Cumhur İttifakı

Kaynak: ANKA