Yeniden Refah yerel seçimler için açık kapı bıraktı

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2023 Salı 4:43 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı 4:43 pm

Yerel seçimlere kendi logosu ve kendi adaylarıyla gireceğini açıklayan Yeniden Refah Partisi’nden Cumhur İttifakı’na ‘kapı açık’ mesajı geldi.

AKP’den istifa edip Yeniden Refah Partisi’ne katılan YRP’nin Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç,  Samsun’da bir restoranda düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı, yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de siyasetin yeni ve alternatif bir partiye ihtiyacı olduğunu gördüğünü söyleyen Kılıç “Türk siyasetinde gerçek alternatifin Yeniden Refah Partisi olduğuna da bütün kalbimle inanıyorum. Yeniden Refah Partisi hem iktidarın hem de muhalefetin alternatifidir” ifadelerini kullandı.

‘İTTİFAK OLURSA ÖNÜMÜZE ALIR BAKARIZ’

Yerel seçimlere de işaret eden Kılıç, “Türkiye’nin bugün yerel yönetimde de genel yönetimde de ihtiyacı olan anlayış milli görüştür. Yeniden Refah Partisi, 81 il, 922 ilçede seçime kendi logosu ve kendi adaylarıyla katılmak üzere hazırlığını yapmaktadır. Ama gün gelir Cumhur İttifakı’ndan yerel seçimlere yönelik olarak da bazı iller ya da bütün iller kapsamında bir yeniden ittifak teklifi, talebi oluşursa yetkili kurullarımızla bu teklifi değerlendirir ona göre kararımızı veririz. İttifak yokmuş gibi seçimlere kendi logomuzla girmek üzere çalışıyoruz. İttifak olursa da önümüze alır bakarız ve bir yol çizeriz” dedi.

İmamoğlu’nun çağrısına HDP, DEVA, Gelecek ve Saadet’ten yanıt geldi

Ekrem İmamoğlu kararını açıkladı!

Tanju Özcan: İmamoğlu’nun söylediklerini bir tek ben mi anlamıyorum?

İmamoğlu’nun mesajlarına CHP’lilerden ilk yorum