İmamoğlu’nun mesajlarına CHP’lilerden ilk yorum

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2023 Salı 1:28 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı 1:31 pm

İstanbul için yeniden yola çıktığını açıklayan ve ‘İstanbul İttifakı’ çağrısında bulunan İmamoğlu‘nun mesajlarına CHP’li isimlerden destek mesajı geldi.

CHP’de değişim tartışması sürerken, sürecin en önemli aktörlerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ekrem İmamoğlu Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği basın açıklamasında İstanbul İttifakı için 2024 seçimlerinde de çalışacağını söyledi.

İmamoğlu açıklamalarında “Seçim sonrası hayal kırıklığının hayal kırıklığına gelmesi en büyük risktir. Bu risk önümüzdeki yerel seçimlerin kazanılmasında en büyük engeldir. Hayal kırıklığını büyük arzuya çevirmek hiç zor değil. Ben partimin bir evladı olarak ben bu değişime katkı sunmaya var gücümle devam edeceğim. İstanbul’a hizmet dünyaya hizmettir. Bu mukaddes şehrin en başarılı belediye başkanı olacağına söz verdim. İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. 4 sene olduğu gibi 16 milyona hizmet için yola çıkıyorum. 2019’da olduğu gibi CHP’lilerle, farklı partilerle gönül vermiş arkadaşlarla yola çıkıyorum” dedi.

İmamoğlu’nun mesajlarına CHP’li isimlerden destek mesajı geldi.

Tanju Özcan: İmamoğlu’nun söylediklerini bir tek ben mi anlamıyorum?

‘YALNIZCA BİR FRAGMAN’

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu konuyla ilgili şöyle yazdı: “Türkiye’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin gururu @ekrem_imamoglu’na, yeniden çıktığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğunda sonsuz başarılar diliyor, 4,5 yılda sergilediği olağanüstü performansı, gelecekte tüm Türkiye’de sergileyeceği başarılarının yalnızca bir fragmanı olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi artık seçim kaybedemez, kaybetmemeli! İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizim kalemizdir, bu kalenin başkasına geçmesine müsaade etmeyeceğiz, yeniden büyük İstanbul İttifakını kuracak, görkemli bir başarıya imza atacağız! Yalnızca İstanbul’da değil tüm Türkiye’de silkelenip ayağa kalkacak, ülkenin kaderine el koyacak ve belediye sayımızı iki katına çıkaracağız! İstanbul’u kazanan, Türkiye’yi kazanır! #HerŞeyÇokGüzelOlacak #2024istanbul.”

‘HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK’

CHP’li Hasan Uzunyayla ise şunu ifade etti: Cumhuriyet Halk Partisi’nin evladı olarak sesleniyorum. İstanbul , mukaddes şehirdir. Belediye Başkanı olarak yola çıkarken vatandaşıma söz verdim “En başarılı belediye başkanı olacağım.” Unutmayınız ki; “Herşey Çok Güzel Olacak.” @ekrem_imamoglu”

Ekrem İmamoğlu kararını açıkladı!