Yeniden Refah ittifak kararını açıklayacağı toplantıyı erteledi!

Yayın tarihi: 2 Şubat 2024 Cuma 12:36 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2024 Cuma 12:37 pm

Yeniden Refah Partisi, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik ittifak kararını açıklayacağı basın toplantısını erteledi. Cuma günü yapılması planlanan açıklama Cumartesi gününe alındı.

Türkiye 31 Mart’ta yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Seçimler öncesinde siyasi partilerin ittifak ve aday belirleme mesaisi devam ediyor.

Genel seçimlerde Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı alan Yeniden Refah Partisi, yerel seçimler için ittifak görüşmelerini tamamladı.

Partinin Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Cuma (bugün) ittifak kararını açıklaması beklenirken, toplantı Cumartesi gününe ertelendi.

Partinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan yerel seçimler öncesi partimizin ittifak kararını Cumartesi günü 14.00’te açıklayacak” denildi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, 30 Ocak’ta yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“İttifak görüşmeleri yapıldı. Heyetler arasındaki görüşmeler tamamlandı. Bundan sonrası için ittifak görüşmeleri ya da heyetler arasında yeni bir buluşma, yeni bir görüşme yapmaya doğrusu gerek kalmadı.

Nihai kararını önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacaktır. 31 Mart yerel seçimlerine yönelik ittifak arayışlarına ilişkin Yeniden Refah Partisi’nin görüş ve yaklaşımı Genel Başkanımız sayın Fatih Erbakan tarafından cuma günü saat 14.30da İstanbul’da düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacaktır.”

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı, Fatih Erbakan, ittifak

AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne iki yeni transfer daha

Kaynak: TELE1