Yeniden Refah İstanbul, Ankara ve İzmir adayını açıkladı

Yayın tarihi: 10 Şubat 2024 Cumartesi 12:54 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2024 Cumartesi 2:58 pm

YRP lideri Fatih Erbakan partisinin üç büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı. YRP’nin İzmir adayı Cemal Arıkan, Ankara adayı Suat Kılıç, İstanbul adayı ise Mehmet Altınöz oldu.

Yeniden Refah Partisi (YRP), Ankara’da aday tanıtım toplantısı yaptı. Toplantıda YRP’nin İstanbul, Ankara, İzmir adayları belli oldu. Erbakan İzmir adayını Cemal Arıkan, Ankara adayını Suat Kılıç, İstanbul adayını ise Mehmet Altınöz olarak açıkladı. Altınöz aynı zamanda Necmettin Erbakan’ın damadı.

Resim

Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz

MUHALEFETİ HEDEF ALDI: ‘KONSERLER, İÇKİLER, LGBT’LER…’

Mücahit Erbakan” sloganları eşliğinde konuşmaya başlayan partinin genel başkanı Fatih Erbakan, sözlerine “Bu salon İslam alemi ve Türkiye için yeni bir dönemin başladığının işaretidir” diyerek başladı. Milli görüş hareketinin en zor günlerde halkın yanında olduğunun öne süren Erbakan, “Milli görüş sadece bir siyasi hareket değildir: ahlak, merhamet, liyakat, feraset demektir” dedi.

“Rant belediyeciliği demek israfa bulaşmış belediyecilik demektir” ifadesini kullanan Erbakan, ‘heykelci belediyecilik’ olarak tanımladığı yerel yönetimleri ise konserleri ve festivalleri desteklemekle eleştirdi, LGBTİ+’ları hedef gösterdi:

“Heykelci belediyecilik demek iş değil laf üretmek demektir Festivallere, kutlamalara, konserlere milyonlarca lira akıtmak demektir. Belediyenin imkanlarıyla LGBT etkinliklerine destek olmak ve nesillerin ifsadına vesile olmak demektir. İbadethanelerimizin yanı başında düzenlenen içkinin su gibi aktığı konserlere milyonlarca lira aktarmaktır.”

Üçüncü olarak ‘örgütçü belediye’ diye bir tanımlama yapan Erbakan, bu yönetim anlayışı için ise “Hizmeti vatandaşa değil örgüte götürür, millete kazınan hendektir, özgeçmişi dağa dayananlara iş imkanı sağlamaktır” dedi.

Yerel yönetim vizyonlarını ‘Ahlaklı belediyecilik’ diyerek açıklayan Fatih Erbakan, “Ahlaklı belediyecilik her işinde ahlakı öncelemek, bir adım atarken ahiretteki karşılığını düşünerek adım atmak demektir” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’ndan ‘mertlik’ göndermesi: Dilerim bu defa başarırlar

2028’DE İKTİDAR VURGUSU

2028’de iktidar vurgusu da yapan Erbakan, “31 Mart’ta elde edeceğimiz başarı 2028’de Yeniden Refah’a iktidar yolunu açacak ve milletimizin ve İslam aleminin kurtuluşuna vesile olacaktır inşallah” dedi.

‘ANNE-BABALAR EKONOMİK YÜKÜN ALTINDA EZİLİYOR’

Çocuklarımızın anne babaları, ekonomik yükün altında eziliyor, beslenme çantasına temel gıdaları bile sağlamakta zorlanıyor. Çocuklarımız bu nedenle öğün atlamak zorunda kalıyor. Devlet okullarındaki çocuklarımıza ücretsiz yemek desteği vereceğiz.”

ÜÇ BÜYÜKŞEHİR ADAYLARINI AÇIKLADI

Erbakan daha sonra üç büyükşehir adayını açıkladı. Buna göre Partinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Altınöz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Suat Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Cemal Arıkan oldu.

Resim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç

Resim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemal Arıkan

Tunç Soyer, Özgür Özel’in teklifini reddettiğini açıkladı

Kaynak: TELE1