İmamoğlu’ndan ‘mertlik’ göndermesi: Dilerim bu defa başarırlar

Yayın tarihi: 10 Şubat 2024 Cumartesi 1:38 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2024 Cumartesi 2:26 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu iktidara göndermede bulunarak “2019 seçimlerini kaybedenler, mertçe kaybetmeyi başaramadılar. Dilerim ki bu defa mertçe kaybetmeyi başarırlar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, atıl durumdayken büyükşehir belediyesi tarafından yenilenen ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle “İBB 100. Yıl Stadyumu” adı verilen Küçükçekmece’deki tesisin açılış törenine katıldı. İmamoğlu’na CHP milletvekili Turan Taşkın Özer, CHP PM üyeleri Cem Aydın, Turgay Özcan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de eşlik etti.

‘KAMU ARAZİLERİ SPORA DEĞİL İMARA AÇILDI’

Sözcü’de yer alan habere göre İstanbul’da sporun ihmal edildiğini vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu: “Özellikle kamu arazilerini, spor alanlarına dönüştürüp işte burada gördüğümüz çocukların, gençlerin daha sıhhatli bir geleceğe erişmesini sağlamak yerine ne yazık ki çoğunlukla imara açılması tercih edildi. Kamu kaynaklarını, spor yapma imkanlarını arttırmaya kullanmak yerine ne yazık ki bir kısım insanın mutluluğuna aktarıldı. Bu anlayış, İstanbul’u spor tesisi ve imkanları açısından da çeşitlenmesinde, farklı branşların zenginleşmesinde eksik kaldı. Görevi devraldığımızda ne yazık ki 13 ilçemizde İBB’ye ait bir spor tesisi bile yoktu. İstanbul gibi bir şehirde su sporları merkezi yoktu. Mahalleler, spor sahalarından, okullar spor salonlarından büyük oranda yoksundu. Spor meselesi gerçekten yine akılla, bilimle, teknikle bu süreci dert etme meselesidir. Çocuklarımızın, gençlerimizin mutlaka ve mutlaka dert eden insanların kabiliyetleriyle spor imkanlarından daha fazla yoksun kalmasını engelleyebilir.

‘TÜRKİYE’NİN İLK SPOR MASTER PLANINI YAPTIK’

İmamoğlu 2019’da göreve geldikten sonra spor alanında da bir değişim başlattıklarını anlatarak şöyle konuştu: “Öncelikle uzman spor insanlarıyla birlikte İstanbul’un çok önemli bir master planını hazırladık. Aynı zamanda, Türkiye’nin ilk master planı oldu bu çalışmamız. Bu planla birlikte ortaya çıkan ihtiyaçlar ve hedefler doğrultusunda yatırımlarımızı planlı bir şekilde hayata geçirmeye başladık. 4.5 yılda 7’si futbol stadı toplam 19 spor tesisini İstanbul’un yaşamına kazandırdık. Çok sayıda semt stadlarımızın eksiklerini tamamladık. Engelsiz spor parklarıyla İstanbul’da bir ilki gerçekleştirdik. Toplam 35 okulumuzda spor salonu kazandırdık. Haliç Su Sporları Merkezini açtık. İstanbul’da 9 mini spor merkezi oluşturduk, 5’ini açılışa hazırladık. 4’ü de yaz aylarında insanlarımızın hizmetinde olacak.

3 BİN 500 SPORCU YARARLANACAK

İmamoğlu, açılışı yapılan stadyumun FİFA standartlarına uygun hale getirilerek yenilendiğini ve 39 adet amatör futbol takımının ve 3 bin 500 sporcunun yararlanacağını söyledi. İmamoğlu, stadın aynı zamanda spor organizasyonları ve resmi törenlerde de kullanılacağını, vatandaşlar için açık alan aktivitelerine de ev sahipliği yapacağını kaydetti.

‘2019’DA MERTÇE KAYBETMEYİ BAŞARAMADILAR’

Eski bir sporcu ve spor yöneticisi olarak sporun dinamizmini, ahlakını, kültürünü çok önemsediğini vurgulayan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Sporun özünde yatan iyi değerleri, yaygınlaştırmak ve yüceltmek gerektiğine inanıyorum. Örneğin mertçe ve centilmence yarışma kültürünü sporda olduğu kadar siyasette de hakim olmasını sağlamalıyız. Bir maç ya da seçim kazanılacaksa, mertlikle kazanılmalı. Kaybedilecekse mertlikle kaybedilmelidir. Çok önemli bir kavram bu. 2019 seçimlerini kaybedenler, mertçe kaybetmeyi başaramadılar. Dilerim ki bu defa mertçe kaybetmeyi başarırlar. Biz bunu onlara göstereceğiz. Umarım geçen sefer milletten gördükleri kırmızı kartın, bu sefer görmelerini yaşamazlar.

‘ŞAHLANDIRACAĞIZ’

Sportmenliğin, sportif ahlakın, başta siyaset olmak üzere hayatın her alanında hakim olmasını diliyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin bu alanda insanımıza sonsuz hizmet etmeye devam edeceğini ve bu güzel güzide şehre İstanbul’umuza hem Avrupa oyunlarını 2027’de ve 2036 Olimpiyat Oyunlarını da İstanbul’a getirerek İstanbul’un spor tarihini şahlandıracağımızı ve taçlandıracağımızı buradan bütün İstanbul’a duyuruyorum.”

Kaynak: TELE1