Yeniden aday gösterilmeyen CHP’li başkandan ‘istifa’ açıklaması

Yayın tarihi: 18 Şubat 2024 Pazar 12:08 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2024 Pazar 12:24 pm

CHP’de yeniden aday gösterilmeyen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “CHP’den ayrılmayı veya bağımsız aday olmayı düşünmüyorum. Partimin kararı yeniden gözden geçireceğine inanıyorum” dedi.

CHP’nin Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara oldu. İstanbul’un Avcılar ilçesinde, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve derneğin çağrısı ile mevcut belediye başkanı Turan Hançerli’ye destek gösterisi yapıldı. Gösteride sık sık ‘Hak, hukuk adalet’ ve ‘Avcılar’ın Başkanı Turan Hançerli’ sloganları atıldı.

Gösterinin ardından makamında soruları yanıtlayan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, göreve başladığında hemen her gün haber bültenlerinde maaş ödeyemediği için haciz ile karşı karşıya kalan bir belediyenin başına geldiğini, Avcılar Belediyesi’nin şu anda ise kendine yeten bir kurum olduğunu, borçlanma yapmadan bütçe hazırladığını hatırlattı.

‘KILIÇDAROĞLU’ SORUSUNA YANIT

Hançerli, alınan kararın CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgisinin olup olmadığı yönündeki soruya “Bunun olmaması gerektiğini düşünüyorum. Böyle olmamalı, kurultay salonlarında kalmalı bu süreçler. Ama buna ilişkin süreçler ve değerlendirmeler var. Değerlendirmeleri incelediğinizde; o değerlendirmelerin de haklılık payı olduğuna ilişkin bir karar oluşuyor. Dilerim ki öyle değildir” yanıtını verdi.

“KARARIN GÖZDEN GEÇERİLECEĞİNE İNANIYORUM”

Hançerli bir soru üzerine ise “CHP’den ayrılmayı veya bağımsız aday olmayı düşünmüyorum. Partimden kararı yeniden gözden geçireceğine inanıyorum. Bana destek veren binlerce kişiye tek tek teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: TELE1