Yeni Zelanda’daki cami saldırısından yaralı kurtulan Türk: Ölü taklidi yaptık

Yayın tarihi: 15 Mart 2019 Cuma 10:08 pm - Güncelleme: 16 Mart 2019 Cumartesi 12:35 pm

Yeni Zelanda’da iki camiye yönelik düzenlenen ve 49 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan yaralı olarak kurtulan Türkiye vatandaşı Mustafa Boztaş, ölü taklidi yaptığını anlattı.

Yeni Zelanda’da 49 kişinin yaşamını yitirdiği cami saldırısında yaralanan Mustafa Boztaş, teröristin yüzünü görmediğini, camide kendisinden başka Türk vatandaşı bulunmadığını söyledi. Ölü taklidi

Yeni Zelanda’da 49 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında yaralanan Mustafa Boztaş saldırı anını anlattı.

Yeni Zelanda’daki terör saldırısından böyle kurtulmuş

Boztaş, etrafında çok kan olduğunu, aşağı eğildiğini, teröristin yanına yaklaşarak bacağına vurduğunu belirtti.

Kurtulmak için ölü taklidi yaptığını ifade eden Boztaş, teröristin yüzünü göremediğini, camide kendisinden başka Türk bulunmadığını söyledi.

5 parti’den Yeni Zelanda ile ilgili ortak açıklama

Terör saldırısının meydana geldiği iki cami arasında 20 dakikalık bir mesafe olduğunu dile getiren Boztaş, saldırı sonrası güvenlik birimlerinin camiye ulaşmasının 15-20 dakika sürdüğünü

Teröristin sürekli tekrar ettiği bir cümle, bir kelime olmadığını belirten Boztaş, teröristin sadece ateş ettiğini ifade etti.

Yeni Zelanda yorumu tepki çekmişti; Ekşi Sözlük’ten açıklama geldi

Kalçasından yaralanan Boztaş’ın sağlık durumu iyi.

NE OLMUŞTU?

Yeni Zelanda’da 2 camiye silahlı saldırı düzenlendi. Kentin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camilerden birinde cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi. Türkiye’nin Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin, saldırıda ölen veya yaralananlar arasında Türk bulunmadığını kaydetti. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ilk belirlemelere göre 49 kişinin hayatını kaybettiğini, 48 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Çavuşoğlu, 2 Türk’ün de saldırıda yaralandığını, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Türkiye’den de kınama mesajları gelmeye başladı. Aynı zamanda saldırganlardan birinin 70 sayfalık bir manifesto yayımladığı ve burada Türkleri de hedef aldığı, saldırı sırasında müzik dinlediği ve sosyal medya hesabından canlı yayın açtığı görüntüler de basına yansıdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, olayda iki Türk vatandaşının yaralandığını ancak bu kişilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

Yeni Zelanda’nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Çok sayıda ölü ve yaralı bulunuyor. Yeni Zelanda Başbakanı saldırıya ilişkin ilk açıklamasında, “Yeni Zelanda’nın en karanlık günü” dedi. Türkiye’nin Yeni Zelanda Büyükelçisi Ahmet Ergin, son dakika bilgisine göre, gözaltına alınanların sayısının biri kadın 4’e yükseldiğini duyurdu. Ancak şu an için toplam kaç saldırgan olduğu bilinmiyor.