Yeni Zelanda Milletvekili yardım koşusunda hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 21 Şubat 2024 Çarşamba 5:51 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 5:51 pm

Yeni Zelanda Yeşiller Partisi Milletvekili Efeso Collins, Pasifik bölgesindeki ülkelere temiz içme suyu ulaştırılabilmesi için para toplamak için düzenlenen koşu sırasında yaşamını yitirdi.

Yeni Zelanda Yeşiller Partisi, milletvekili ve parti mensubu Efeso Collins’in 21 Şubat Çarşamba günü Auckland’deki bir yardım etkinliği sırasında hayatını kaybettiğini açıkladı. 49 yaşındaki vekil, Pasifik bölgesindeki ülkelere temiz içme suyu ulaştırılabilmesi için para toplamak amacıyla düzenlenen ‘Çocuk Fonu Su Koşusu’ etkinliğine katılıyordu. Collins, koşu sırasında yere yığılarak yaşamını yitirdi.

Saadet Partili Hasan Bitmez hayatını kaybetti

“DERİNDEN SAYGILIYDI”

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Yeşiller Partisi Eş Başkanları James Shaw ve Marama Davidson’ın yaptıkları açıklamada, “Aotearoa (Yeni Zelanda) ve Yeşiller Partisi, en nazik, en adanmış adalet ve eşitlik savunucularından birini kaybetti” denildi. Hayatını kaybeden vekilin ‘hayatını tanıştığı kişilere hizmet etmeye ve onların hayatında bir değişim yaratmaya adadığını’ söyleyen Shaw ve Davidson, “Tüm partilerin ve toplumların mensuplarına en derinden saygı duyuyordu” diye konuştu.

MECLİS, 27 ŞUBAT’A KADAR TATİL EDİLDİ

Yeni Zelanda Parlamentosu’nda bugün parti liderlerinin Efeso Collins’in anısına açıklamalarda bulunması için kısa bir oturum düzenlenecek. Meclis, daha sonra bir saygı göstergesi olarak faaliyetlerine 27 Şubat tarihine kadar ara verecek.

Auckland’de doğan Collins, Polinezya’da bulunan Tokelau ve Samoa’lıydı. Auckland Konseyi’nde üç dönem boyunca görev yapan Collins, 2023 yılında yapılan genel seçimlerde Yeşiller Partisi’nden milletvekili seçilmişti. Collins, evli ve iki çocuk babasıydı.

Başbakan Christopher Luxon da Collins’in ölümünün ardından yaptığı açıklamada, vekilin ölümü karşısında üzüntü duyduğunu bildirdi. Açıklamada, “Efeso, iyi bir adamdı; hep arkadaş canlısı ve nazikti; Samoa ve Güney Auckland halklarının gerçek bir savunucuydu” denildi.

Kaynak: TELE1