Saadet Partili Hasan Bitmez hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 12:51 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 2:03 pm

Meclis Genel Kurulu’nda fenalaşan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti. Hasan Bitmez’in vefatının ardından Saadet Partisi Grubu’nun milletvekili sayısı 19’a düştü. Bu sebeple ilgili prosedür süreci tamamlandıktan sonra Saadet Partisi Yasama Grubu düşecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurul’daki konuşması sırasında kalp krizi geçiren Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını duyurdu.

Koca, “Hasan Bitmez’in genel durumu dün geceden itibaren bozulmaya başlamıştı. Bugün yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 11.50 gibi vefat etti” dedi.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez için bugün saat 16.00’da TBMM’de resmî tören düzenlenecek. Bitmez’in cenazesi Fatih Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından Merkez Efendi’ye defnedilecek.

KARAMOLLAOĞLU VE KURTULMUŞ’TAN MESAJ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı. Karamollaoğlu, “Her zaman samimiyetine, gayretine ve fedakarlığına şahitlik ettiğimiz Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez kardeşimiz Hakk’a yürüdü. Dava adamına yaraşır bir hayat sürdüğüne ve ‘Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz’ Hadis-i şerifi sırrınca ölümüne hepimiz şahidiz! Ailesinin, camiamızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun! Hasan kardeşimizin mekanı cennet, makamı âli olsun” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez’i yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kaybettik. Hasan Bitmez’e Allah’tan rahmet; ailesine, Saadet Partisi camiasına, Meclisimize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

NE OLMUŞTU?

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, bütçe görüşmelerinde konuşma yaparken fenalaşması ve hastaneye kaldırılması sonrası yoğun bakıma alınmıştı. Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Bitmez’e, Meclis Genel Kurul sağlık ekibi tarafından müdahale yapılmış ve hastaneye kaldırılana kadar kalp masajı yapılmıştı. Entübe edilerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne getirilen Bitmez, anjiyoya alınmış ve kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı.

SON KONUŞMASI İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI’NA İLİŞKİNDİ

Bitmez, kürsüde fenalaşmadan önce İsrail-Filistin savaşına ilişkin “Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsanız vicdan azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız, Allah’ın gazabından kurtulamayacaksınız” ifadelerini kullanmıştı.

AKP SIRALARINDAN “ALLAH’IN GAZABI BÖYLE OLUR İŞTE” SÖZLERİ

TBMM Genel Kurulu’nda, İsrail’le ticaretin sürdürülmesine yönelik yaptığı konuşma sırasında kalp krizi geçiren Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in yere düştüğü sırada AKP sıralarından, “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” diye bağırıldığı TBMM tutanaklarına geçmişti.

Tutanağa göre, Bitmez, konuşmasını, “Vicdan azabından kurtulsanız, tarihin azabından kurtulamazsınız” diye bitirdikten sonra Genel Kurul’u selamladı. Bu sırada konuşma sırasında, “Yazıklar olsun sana” diye bağıran AKP’li Özlem Zengin, “Siz öyle olacaksınız” tepkisini vermişti.

Bitmez, Genel Kurul’u selamladıktan hemen sonra yere düşmüş ve bayılmıştı.

SAADET GRUBU DÜŞECEK

2822 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 22. maddesi gereği TBMM’de en az 20 milletvekili bulunan siyasi partiler yasama grubu kurabiliyor.

Hasan Bitmez’in vefat etmesiyle birlikte Gelecek Partisi ile birlikte TBMM’de ortak grup kuran Saadet Partisi grubunun milletvekili sayısı 19’a düştü. Bu sebeple ilgili prosedür tamamlandıktan sonra Saadet Partisi’nin yasama grubu düşmüş olacak.

2839 sayılı Milletvekili Seçilme Kanunu’nun yedinci maddesine göre, toplam milletvekili sayısının beşte biri oranında azalma yaşanması durumunda ara seçime gidiliyor.

Ara seçime gidilebilmesi için milletvekili toplam sayısı olan 600’ün beşte biri olan 120 milletvekilinin görevinden ayrılması gerekiyor.

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

Hasan Bitmez, 1969 yılında Giresun’un Alucra ilçesinde doğdu. Gebze İmam Hatip Lisesi’ni bitiren Bitmez, El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi’nde öğrenim gördü. Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği, Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Dergisi, International Islamic Federation of Student Organizations, International Youth Form, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi gibi pek çok sivil toplum kuruluşunda kuruculuk ve başkanlık görevleri başta olmak üzere çeşitli kademelerde görev yaptı. Arapça ve İngilizce bilen Bitmez; halen İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanı’dır. Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı ve TBMM 28. Dönem Kocaeli Milletvekili olan Bitmez; evli ve bir çocuk babasıdır.

Saadet Partili vekil kürsüde bayıldığında “Allah’ın gazabı” diyen Özlem Zengin mi?

Özgür Özel, kalp krizi geçiren Hasan Bitmez’i ziyaret etti: Mutlaka ders almak gerekiyor

Kaynak: TELE1