Yeni tasarım yolda: WhatsApp’la bütünleşen yeşil renk değişiyor

Yayın tarihi: 9 Nisan 2024 Salı 11:52 am - Güncelleme: 9 Nisan 2024 Salı 11:52 am

Meta, çevrimiçi mesajlaşma platformu WhatApp için tasarım değişikliğine gitmeyi planlıyor. Bu kapsamda WhatsApp ile bütünleşen yeşil rengin değişmesi de tasarıma dahil oldu.

En çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp için yeni bir tasarımın yolda olduğu daha önce ortaya çıkmıştı. Meta, özellikler ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor ve bu sefer ikonik yeşil renge veda ederek, kullanıcıları beyaz bir tasarımla buluşturmayı planlıyor.

YENİ TREND: SADELEŞME

Son dönemde dijital platformlarda sadeleşme trendi gözleniyor. Birçok teknoloji şirketi ürünlerinde daha minimalist tasarımlara yönelirken, uygulama şirketleri de platformlarını basitleştirmeye yöneliyorlar.

TASARIM DEĞİŞİKLİĞİ YOLDA

Meta’nın bünyesinde bulunan WhatsApp da bu akıma uymak üzere yenileniyor. Daha önce beta sürümünde beyaz bir tema ortaya çıkmıştı. Beta testlerinden sonra, yeni tasarım bazı kullanıcılara sunulmaya başlandı.

Yeni tasarımda, WhatsApp’a giriş yapıldığında üst çubuğun yeşilden beyaza döndüğü, WhatsApp logosunun ise yeşil renkte yazıldığı belirtiliyor. Ayrıca, sohbet pencerelerindeki üst çubuklar ve profil bölümleri de beyaz arka plana sahip olacak.

Renk değişikliğinin kısa süre içinde tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

WhatsApp’a ‘etiketleme’ özelliği geliyor! Diğer kullanıcılar göremeyecek

Kaynak: HABER MERKEZİ