‘Yeni Parti’ ekibine şok! Koruma polisleri sessiz sedasız geri çağrıldı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2019 Cumartesi 6:19 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2019 Cumartesi 6:19 pm

Parti kurma hazırlıkları süren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibinde yer alan eski AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, DW Türkçe’de Nevşin Mengü ile Bire Bir programına konuk olmuş ve AK Parti yönetimini eleştirmişti. Program sonrasında Nedim Yamalı’nın koruma polislerinin çekildiği ortaya çıktı. Eski AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin koruma polisleri de eski Başbakan Davutoğlu’nun Taşkent’teki etkinliğine katıldığı sırada geri çekildi.

Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan Nedim Yamalı, “Böyle bir haberle gündeme gelmek istemediğini” vurgulayarak şunları söyledi:

“İl Başkanlığı’nda önce ben koruma istememiştim, bir bomba olayından sonra iki koruma verildi. İl başkanlığım bittikten sonra da koruma talebim olmadı hatta kaldırılmasını istedim. Buna rağmen iki korumayı bire indirerek, yine de koruma şube kendisi tahsis etmişti.”

 

 

Yamalı, DW Türkçe’de katıldığı program sırasında korumasının çekilmesini de şöyle anlattı:

“Nevşin Mengü’nün programı sonrasında ben İstanbul’daydım, saat 21.00’de başladı program. Saat 21.35 gibi korumamızı arayıp artık yarından itibaren şubeye gelsin şeklinde kendine bildirmişler. Durum budur. Şu ana kadar yazılı ya da sözlü bir bildirim yapılmadı…”

“AYNI ZAMANDA TEMURCİ’NİN KORUMALARINI DA ÇEKMİŞLER”

Eski AK Parti Ankara İl Başkanı Yamalı, yaşadıklarını Tarafsız Haber Ajansı’na anlattı:

“Bir talebimiz olmamıştı, hatta il başkanlığı bittikten sonra ben söyledim, koruma talebim yok diye. Bunu koruma şube kendisi ayarlıyor, talebimiz olmamasına rağmen. Şöyle söylediler, ‘Ya başkan biz kimleri kimleri koruyoruz, sizin yine de sıkıntılı şeyleriniz var, en azından bir tanesi dursun’ diye kendileri göndermişlerdi.

 

 

YAMALI: “BUNLAR AK PARTİ’DE SIRADAN OLAYLAR HALİNE GELDİ”

Nedim Yamalı, DW Türkçe’de genel merkezin kendisine “Sen il başkanlığından istifa et seni milletvekili yapalım” dediğini ancak kendisinin milletvekili listesine alınmadığını söylemiş, “Çok şaşırmadım. Bunlar AK Parti’de sıradan olaylar haline geldi. Hâlâ Ak Parti üyesiyim ve bu eleştirileri il başkanıyken de yaptım” demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın parti içinde bir grubu, buna karşı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ayrı bir grubu olduğu sorusuna da “Olabilir” diye yanıt veren Yamalı şunları anlatmıştı: